[bvi]
  • Українська
  • English

Запущено національний проєкт з цифрової грамотності

28.07.2021 в 11:37
Запущено національний проєкт з цифрової грамотності
 
На виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року №471, Міністерство цифрової трансформації України запустило національний проєкт з цифрової грамотності Дія. Цифрова освіта.
Цифрограм — ценаціональний тест, який дає можливістьперевіритицифровуграмотність будь-якомугромадянину. Бета-версія Цифрограму пропонує дати відповідь на 90 запитань. Завдання тесту систематизовані за сферами знаньєвропейської рамки цифрових компетентностей для громадянDigComp 2.1., адаптованоїукраїнськимиекспертами.
Метою національного тесту на цифрову грамотність є перевірити готовність українських громадян до життя та роботи в умовах побудови «держави в смартфоні».
Тестування передбачає перевірку базових знань та навичок із цифрової грамотності 6 сферах:
1. Основи комп’ютерної грамотності.
2. Інформаційна та медіа грамотність. Вміння працювати з даними.
3. Створення цифрового контенту.
4. Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві.
5. Безпека у цифровому середовищі.
6. Вирішення технічних проблем. Навчання впродовж життя у цифровому суспільстві.
Кожна із цих сфер знань охоплює 5 компетентностей. Цифрограм пропонує учасникам тестування дати відповідь на 90 запитань.
Приблизна тривалість проходження тесту 30-40 хвилин.
 
Тест допоможе виявити загальний рівень цифрової грамотності, прогалини у цифрових навичках і зорієнтує, які саме компетенції варто вдосконалити. Покращити рівень цифрової грамотності по окремим сферам можна на національній онлайн-платформі Дія. Цифрова освіта, де розміщено у безкоштовному доступі 36 освітніх серіалів за участі експертів і селебріті.
Після складання тесту ви отримаєте сертифікат, що підтверджує ваші знання та навички.
Долучайтесь до тестування та перевіряйте рівень своєї цифрової грамотності!
print