[bvi]
  • Українська
  • English

Всесвітній день серця

30.09.2019 в 9:36

Заснований у 2000 році, Всесвітній день серця є ініціативою Всесвітньої федерації серця та святкується щорічно 29 вересня .

      Мета введення такого свята в міжнародний календар як Всесвітній день серця — це підвищення інформованості населення планети про небезпеку, яку несуть серцево-судинні захворювання. У наш час багато мільйонів людей щорічно вмирають від хвороб серця і судин, і, на жаль, число таких смертей постійно зростає.
Але це не має бути так.  Основні фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань – це артеріальні гіпертензії, підвищений рівень загального холестерину крові та його фракцій, надмірна вага, гіподинамії, тютюнопаління і стреси.

Проведенням Всесвітнього дня серця Всесвітня федерація серця і її партнери в різних країнах прагнуть довести людям, як важливо займатися профілактикою захворювань серцево-судинної системи, як важливо вести здоровий спосіб життя.

Проста обіцянка … для МОГО СЕРЦЯ, ВАШОГО СЕРЦЯ, УСІХ НАШИХ СЕРДЕЦЬ.

Зробивши лише кілька невеликих змін у наше життя, ми можемо зменшити ризик серцевих захворювань та інсульту, а також покращити якість нашого життя й стати хорошим прикладом для наступного покоління.

Доглядати за своїм серцем – означає робити невеликі, але значущі кроки:

  • харчуватися збалансовано,
  • регулярно займатися фізичними вправами,
  • знижувати споживання алкоголю,
  • кинути палити

Все це зробить вас не тільки здоровішими, але й здатними насолоджуватися своїм життям!

print