[bvi]
  • Українська
  • English

Віртуальна реальність: ДТЕК подарував маріупольському університету унікальну програму для навчання студентів-енергетиків

03.10.2019 в 16:03

У шоломі та окулярах віртуальної реальності – так тепер опановуватимуть професію студенти-енергетики Приазовського державного технічного університету. У подарунок від Academy DTEK вони отримали унікальну VR-програму.

VR-тренажер дозволяє ефективно та безпечно опановувати практичні навички проведення електротехнічних робіт.

«Освітні проекти для молоді – це наш внесок у розвиток України, Донецької області, Маріуполя. Студенти-енергетики стануть більш конкурентоспроможними, відточуючи свої професійні вміння на тренажері з програмою, створеною Academy DTEK, – сказав генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов. – У наших працівників теж буде можливість вдосконалювати свої практичні навички на VR-тренажері».

Достатньо надягнути спеціальний шолом і окуляри, щоби зануритися у змодельоване виробниче середовище, максимально наближене до реальності. Програма «слідкує», аби її користувач дотримувався вимог охорони праці та промислової безпеки – правильно застосував засоби індивідуального захисту, використовував приписні й вказівні знаки.

«Меморандум по співпрацю, який ми підписали з ДТЕК Донецькі електромережі у травні, вже зараз дає свої результати», – підкреслив ректор Приазовського державного технічного університету, професор В’ячеслав Волошин. – Шестеро наших студентів перейшли на формат дуального навчання, поєднують роботу і навчання. А за допомогою віртуальної програми ми зможемо знайомити студентів з майбутнім робочим місцем, не виходячи з аудиторії».

Важливий для міста й університету захід відвідали представники Маріупольської міської ради і Academy DTEK.

Начальник управління з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці Маріупольської міської ради Ваагн Мнацаканян вважає перспективним партнерство ДТЕК Донецькі електромережі і технічного вишу. «Маріуполь стрімко розвивається. Розумне, сильне, надихаюче – таке наше бачення міста. Ми створюємо умови для розвитку інноваційного потенціалу молоді, тому проекти компанії ДТЕК так важливі для усіх маріупольців», – зазначив Ваагн Мнацаканян.

«Академія ДТЕК спільно с кращими бізнес-школами створює освітні програми міжнародного рівня. Ми докладаємо зусиль, аби зробити інноваційні технології доступними широкому колу користувачів», – звернулася до учасників презентації менеджер департаменту Академії ДТЕК Анна Чилібійська.

Символічно, що свій подарунок компанія ДТЕК зробила перед професійним святом Днем учителя.

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Academy DTEK – відкрита освітня платформа міжнародного рівня. Створює та впроваджує новіші HR-технології на основі аналітики, Big Data, вперше в енергетиці України застосувала VR-тренажер у навчанні робітничих спеціальностей.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобутку природного газу і вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2018 році капіталовкладення ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевий бенефіціар – Рінат Ахметов.

print