[bvi]
  • Українська
  • English

В Україні стартував проєкт ПРООН та ЄС «Мери за економічне зростання»

02.07.2021 в 11:15

Українські муніципалітети мають ефективніше сприяти вирішенню соціальних та економічних проблем бізнесу та громадян. Саме цьому присвячено ініціативу «Мери за економічне зростання», яка реалізується у партнерстві ЄС, ПРООН (Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй) та Міністерства розвитку громад та територій.

 

«Наразі існує гостра потреба у довгострокових структурних рішеннях для побудови сталого розвитку міст. Проєкт «Мери за економічне зростання», який буде реалізовано спільно з представниками ЄС та ПРООН, спрямований на досягнення цієї мети. Пріоритети проєкту повністю відповідають пріоритетам державної регіональної політики, яка спрямована на підтримку громад та територій у їхньому економічному розвитку. Зокрема, ініціатива допоможе представникам муніципалітетів більш глибоко підійти до розробки програм місцевого економічного розвитку», — зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій України Ivan Lukerya.

 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов наголосив, що прийняття нової редакції закону «Про місцеві державні адміністрації», який готується до другого читання у парламенті, – важливий крок для просування реформи децентралізації.

 

Детальніше на сайті Мінрегіону https://cutt.ly/Wmdi831

 

print