[bvi]
  • Українська
  • English

Стан взаємодії Покровського ОУПФУ з виконавчою службою у виконанні покладених завдань

28.05.2019 в 13:13

Основним завданням органів Пенсійного фонду України є забезпечення своєчасного і в повному обсязі фінансування та виплати пенсій. Одним із джерел наповнення бюджету є сплата боргів з усіх видів обов’язкових платежів.

Активний борг в Покровському об’єднаному  управлінні станом на 1 травня 2019 року мають 56 платників у сумі  738,8 млн. грн.

З початку року управлінням укладено 26  графіків погашення заборгованості на суму 2,5 млн. грн., їх виконання  склало 99,9%.

Тому, з метою повного охоплення боргу заходами стягнення Покровським об’єднаним управління Пенсійного фонду України Донецької  області з початку року подано до Донецького окружного адміністративного суду 41 позовну заяву на суму 33,7 млн. грн.

Один з найважливіших та кропітких шляхів погашення заборгованості перед Фондом є співпраця з органами Державної виконавчої служби. Так на сьогоднішній день Покровське об’єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області співпрацює з 9 відділами ДВС, у яких на примусовому виконанні знаходяться 1011  виконавчих документів на суму 461,4 млн. грн.

Всі виконавчі документи, що надходять до управління, своєчасно передаються на примусове виконання до органів державної виконавчої служби. Щоквартально між управлінням та відділами ДВС здійснюється звірення стягнутих сум та тих, які ще підлягають стягненню.

Спеціалістами управління спільно з Покровським та Мирноградським районним відділами державної виконавчої служби здійснено згідно графіка 6 виїздів за місцем реєстрації та підприємницької діяльності підприємців-боржників, як результат 11 ФОП сплатилили заборгованість у сумі 7,8 тис. грн. Зі свого боку Управління своєчасно виявляє та надає ВДВС інформацію про працевлаштування чи набуття статусу пенсіонера осіб, які мають заборгованість перед ПФУ, з метою стягнення суми боргу із заробітної плати чи пенсії боржника. При направленні заяв про відкриття виконавчого провадження Управління інформує ВДВС про відомі розрахункові рахунки боржника.

Фахівцями Фонду опрацьовано державні реєстри рухомого і нерухомого майна. Про виявлені активи у боржників повідомлено відповідні органи ДВС для відповідного реагування (розшук, арешт, опис, реалізація тощо).

Завдяки сумісній роботі двох структур з початку року проводиться утримання з пенсії 55 боржників та утримання із заробітної плати 28 боржників, що дозволяє в середньому в місяць отримувати в рахунок погашення заборгованості 12,7 тис. грн. На виконання рішень судів у розшуку перебуває 15  боржників та проводиться розшук транспортних засобів 22 боржників,  управлінням ініційовано 42 заяви  до органів ДВС для винесення подань державними  виконавцями до суду з метою обмеження боржника — фізичної особи або керівника — юридичної особи у праві виїзду за межі України.

У роботі з боржниками застосовується індивідуальний підхід (телефонні дзвінки до боржників, листи до керівників підприємств, де працюють

 

боржники, спільні  з державними виконавцями та правоохоронним органами виходи і т.п.).

Робота з боржниками – це щоденна праця, де за допомогою законодавчих важелів ми досягаємо ефективності роботи з порушниками платіжної дисципліни, адже сплачені борги сьогодні – це зарахований стаж працюючим, який позитивно позначиться на майбутніх пенсіях завтра.

 

 

 

 

Начальник

Покровського                        

об’єднаного управління

Пенсійного фонду України

                                                                           Н. Аржавітіна

print