[bvi]
  • Українська
  • English

Вітаємо з Днем вишиванки

21.05.2020 в 11:36

Щорічно,  традиційно  у третій четвер  травня українці відзначають День вишиванки – одне  з  найбільших самобутніх свят, присвячених розквіту  самобутньої, неповторної та барвистої української культури.

Вишиванка – це наша  національна гордість. Ще  з сивої  давнини  відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом  щасливої долі та  родової пам’яті. Це  наш генетичний  код. За традицією, вишита  сорочка передавалася із покоління в покоління,  з роду в рід як  родинна реліквія. Історія української вишиванки – це історія українського народу. З неї можна  зчитати,  якими  талановитими були  і є українці, якими гарними  господарями та  майстрами є наш народ.

В  рамках  цьогорічного  Дня вишиванки відділ культури, молоді та спорту  райдержадміністрації   приєднався до  флешмобу до Дня вишиванки серед працівників відділів культури області та започаткував відео – флешмоб  закладів  культури  Покровського району. Відео-привітання  від  центрів культури  та дозвілля,  сільських клубів,  будинку народних  традицій  розміщені  в соціальних мережах на  сторінках фейсбук та на сайті райдержадміністрації. Працівники культури району  творчо,  креативно, професійно  та  з душею  підійшли  до організації  цього  заходу. Кожне  привітання  мало  свою родзинку,  вражало  своєю неповторністю  та  індивідуальністю.

Сонцівський центр культури  та дозвілля  підготував  цікаве   привітання  з  чарівним перевтіленнями в  красунь у вишиванках    дівчаток із с. Сонцівки. Успенівський  сільський клуб   в  своїй презентації використав   елементи  театралізованої  постановки, Новоекономічний центр  культури та дозвілля-  запальний  танок  «Вишиваночка»  зразкового  танцювального  колективу «Натхнення»,   Новоєлизаветівський   сільський клуб  вразив  душевним  виконанням  пісні  про вишиванку, Гродівський  будинок народних традицій-  професійною  зйомкою  відеоролику,  Срібненський-  чудовими  краєвидами  нашої землі, Миколаївський-  неочікуваною  презентацією  своїх  фото  під сучасну   пісню О. Вінника, Петрівський- незабутнім  виконанням   пісні про вишиванку Стефанії Виноградової з Петрівки. Яскраві  роботи   надали  центральна районна бібліотека, Сергіївський,  Удачненський, Лозоватський, Гришинський,  Новоолександрівський, Новотроїцький заклади культури клубного типу, школа мистецтв. А  працівники відділу культури, молоді та спорту  райдержадміністрації  підготували  до  свята  відеопривітання та  презентацію. Для  створення  відеороликів були  використані  архівні відео та фотоматеріали  закладів культури району.

В цей  день  ми всі  долучилися  до цього свята,  вдягнувши   святкові  вишиванки,  бо  останнім  часом    вона  стала  символом патріотизму   та любові до своєї країни. Ми  любимо  вишиванку  за її стильність та  унікальність, сучасність  та красу. Кожен з нас  у вишиванці  почувається   красивішим,  щасливішим та  причетним до  сім’ї  працівників культури Покровського району!

 

 

 

print