[bvi]
  • Українська
  • English

Світ візажу для майбутніх професіоналів

05.12.2019 в 12:45

Профорієнтаційна робота у Покровському міському центрі зайнятості Донецької області триває. Кожний новий захід – це цікаві зустрічі зі школярами та захоплюючі подорожі у світ професій.

4 грудня відділом профорієнтації Покровського міського центру зайнятості було проведено цікавий профорієнтаційний урок. Він став для учнів ще більш захопливим, тому що з часом перетворився на справжній майстер-клас. Школярі познайомились з професією візажист-стиліст, яку презентувала досвідчений професіонал своєї справи Вікторія Очеретько. Перш ніж приступити до майстер-класу, пані Вікторія із захопленням розповила історію власного успіху: де навчалась, з якими труднощами довелося зіткнутися та як стала переможцем численних професійних конкурсів. «Щоб стати справжнім професіоналом, мало мати хист до обраної професії. Слід озброїтися необхідними знаннями, бути старанним та наполегливим у досягненні своєї мети, постійно вчитись і удосконалюватися у своїй професії», – наголосила вона.

Майстер надала поради, як правильно доглядати за обличчям в підлітковому віці та провела майстер-клас з макіяжу. Вона звернула увагу учнів на те, що освоювати такі професії рекомендується людям тактовним, делікатним, терплячим і комунікабельним. Майстру доведеться не тільки робити макіяж, корекцію брів або нарощування вій, але і спілкуватися з клієнтами, запобігати можливим конфліктам. Для роботи у салоні краси майстру знадобляться такі якості, як естетичний смак, хороший окомір, розвинене відчуття стилю, точна координація рухів, акуратність. Школярі дуже активно брали участь у заході, задавали багато питань.

Також учні були проінформовані про послуги центру зайнятості та дізналися про можливість пройти дистанційне тестування на платформі «Моя професія: консультаційна мережа”

Щиро дякуємо Вікторії Очеретько за цікаву та корисну інформацію і
майстер-клас.

?

?

print