[bvi]
  • Українська
  • English

СВІТ ТЕЛЕБАЧЕННЯ ОЧАМИ СТАРШОКЛАСНИКІВ

18.01.2022 в 11:37

14 січня фахівцями з профорієнтаціїї Покровського міського центру зайнятості Донецької області проведено професіографічну екскурсію до телекомпанії ТОВ ТБ «Капрі» для учнів 11 класу Красноармійського міського ліцею «Надія».

Знайомство старшокласників із телевізійною «кухнею» телебачення «Капрі» відбулося з дотриманням усіх карантинних норм захисту. Учнів гостинно зустріла та привітала директорка телекомпанії Юлія Хорольська. Вона розповіла, що робота на телебаченні – це не лише гарна телевізійна картинка та яскраві сюжети, але й складна інженерна конструкція, яку обслуговує колектив справжніх професіоналів. Складається він не лише із представників творчих професій, а й технічних – інженерів, монтерів звукозапису, механіків, водіїв, тощо. Екскурсія ліцеїстів розпочалася з відвідування приміщення, де співробітники телекомпанії готують та записують сюжети новин. Діти долучилися до створення телевізійних сюжетів, дізналися про функції кожного співробітника телекомпанії, почули цікаві історії з життя творчого колективу та отримали корисні поради від професіоналів. Оператори розкрили тонкощі своєї роботи, а саме, як плануються, готуються, а потім знімаються різноманітні сюжети. До розмови з учнями приєдналися журналісти, які розповіли про переваги своєї роботи і зауважили, що для представника творчої професії важливо бути комунікативною та відкритою людиною. Під час екскурсії школярам розповіли про такі важливі на телебаченні професії, як редактор, журналіст, інженер, ведучий, оператор, кореспондент, спеціаліст з монтажу, менеджер з реклами.

Майбутні випускники вперше в житті побували на телебаченні. Вони не тільки ознайомились з підприємством, але й дізнались про світ телевізійних професій. До речі, дехто з учнів після такої мандрівки вже мріє працювати на телебаченні. Сподіваємося, бажання здійсняться.

print