[bvi]
  • Українська
  • English

Робоча поїздка по Покровському району

19.04.2023 в 19:09

Голова Покровської районної військової адміністрації – Володимир ЗАМОТАЄВ та в.о. голови Покровської районної ради – Юрій СЕРЕДА разом із директором департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації Артемом Чаганом здійснили робочу поїздку по Покровському району

Сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства району зараз проводять комплекс весняно-польових робіт, зокрема, ведуть сівбу ранніх ярих зернових та зернобобових культур, проводять догляд та підживлюють посіви озимих культур мінеральними добривами.

Окремі господарства ведуть сівбу льону олійного та вівса голозерного, а також готують ґрунт для сівби просапних культур.

Безпосередньо в польових умовах з аграріями району відбулася відверта розмова щодо шляхів вирішення нагальних проблемних питань в галузі агропромислового виробництва, які виникають під час воєнного стану, забезпечення насінням сільгоспкультур та мінеральними добривами.

Серед проблемних питань для аграріїв залишаються: здійснення пільгового оподаткування, визначення агропідприємств критично важливими, удосконалення процедури бронювання працівників сільського господарства.

За результатами робочої поїздки було наголошено: проблемні питання аграріїв, які можна вирішити на районному та обласному рівнях, будуть вирішені.

Що стосується проблемних питань, які потребують вирішення на державному рівні, будуть спрямовані відповідні пропозиції до Мінагрополітики України та інших центральних органів виконавчої влади.

print