[bvi]
  • Українська
  • English

Результати роботи Покровського МЦЗ за січень-травень 2021 року

03.06.2021 в 16:21

2 червня директор Покровського  міського центру зайнятості  Донецької області Тетяна Радченко провела брифінг на тему: «Надання соціальних послуг населенню, в тому числі внутрішньо переміщеним особам, протягом січня-травня 2021 року».

«Станом на 1 червня на обліку в центрі зайнятості перебувало 465 осіб. Протягом звітного періоду – 1210 осіб, з яких 147 мають додаткові гарантії при працевлаштуванні», – розпочала директор Покровського міського центру зайнятості Тетяна Радченко.

Головним пріоритетом служби зайнятості є працевлаштування безробітних – з початку року 600 осіб знайшли роботу за допомогою Покровського міського центру зайнятості, а 87 працевлаштовано за квотою. Особлива увага приділяється працевлаштуванню інвалідів. З початку року працевлаштовано 25 інвалідів, та станом на 1червня на обліку перебувало 44 особи.

Підготовка та перепідготовка зареєстрованих безробітних за рахунок служби зайнятості здійснюється за робітничими професіями. Послугою  профнавчання з початку року скористались 88 осіб, з яких 1 особа є учасником АТО та 4 – внутрішньо переміщені особи.

Як і раніше безробітні особи залучаються до оплачуваних громадських робіт та робіт тимчасового характеру. За звітний період до громадських робіт, які під час карантину 100відсотково фінансуються за рахунок роботодавців, було залучено 156 осіб.

Також, директор Покровського МЦЗ наголосила, що 8 червня у Покровському професійному ліцеї відбудеться загальнообласний захід «Знайдемо роботу разом!». Метою даного заходу є прискорення працевлаштування молоді та ознайомлення випускників, які навчаються у професійно-технічних навчальних закладах з актуальними вакансіями та сучасними вимогами до претендентів на робочі місця.

До заходу будуть залучені представники ринкоутворюючих підприємств міста, а також працюватиме профорієнтаційна локація «Навігатор ефективного працевлаштування», де проводитимуться майстер-класи зі створення самопрезентаційних продуктів таких як: резюме, відеорезюме та портфоліо.

 

 

 

print