[bvi]
  • Українська
  • English

Про нові можливості у сфері адміністративних послуг

21.05.2021 в 11:13

Відділ з питань організації діяльності центрів надання адміністративних послуг райдержадміністрації повідомляє про можливість реєстрації підприємцем без участі державного реєстратора.

Так, постановою Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2021 року №418 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо державної реєстрації фізичної особи підприємцем в автоматичному режимі» передбачена можливість у особи, яка є громадянином  України, досягла вісімнадцятирічного віку, має повну цивільну правоздатність та дієздатність, якій присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податків, яка не є фізичною особою – підприємцем відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру та має намір провадити підприємницьку діяльність, зареєструватися підприємцем в автоматичному режимі без участі державного реєстратора.

Державна реєстрація проводиться щодо особи, яка пройшла автентифікацію з використанням кваліфікованого електронного підпису. Заява формується заявником на Порталі Дія, при цьому в Єдиному державному реєстрі відображаються дані, які зазначені заявником у відповідній заяві.

За результатом проведеної державної реєстрації та після отримання в порядку інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром та інформаційними системами Держстату і ДПС відповідних відомостей програмними засобами Єдиного державного реєстру в автоматичному режимі формується виписка з нього.

У виписці зазначається, що державна реєстрація фізичної особи підприємцем проведена програмними засобами Єдиного державного реєстру.

Реєстраційна справа фізичної особи-підприємця, зареєстрованого в автоматичному режимі, зберігається в Єдиному державному реєстрі в електронній формі.

 

print