[bvi]
  • Українська
  • English

Про легалізацію зайнятості з ТОВ Агрофірма «Лисівська». Наслідки та відповідальність

09.06.2020 в 10:56

 

На виконання доручення Прем’єр-міністра України 04 червня 2020 головний спеціаліст фінансово-економічного відділу Покровського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тетяна Орлова провела інформаційно-роз’яснювальну роботу в онлайн-режимі відповідальній Товариством з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Лисівська» Покровського району щодо використання неоформленої зайнятості в сфері сільського господарства.

Тетяна Орлова окреслила проблеми тіньового ринку праці, які тягнуть за собою соціальну незахищеність працівників, нагадала, що, надходження від сплати єдиного соціального внеску є основним джерелом фінансування пенсійних виплат.

Керівництву товариства пояснено, що відповідно до діючого пенсійного законодавства встановлена пряма залежність розмірів пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого фактично сплачені страхові внески до Пенсійного фонду України. Тобто до страхового стажу при виході на пенсію враховуються тільки ті періоди, у яких відбувалось нарахування заробітної плати та за які повністю сплачені страхові внески у сумі не меншій мінімального страхового внеску.

 

print