[bvi]
  • Українська
  • English

Про актуальне – на семінарі у місті Покровську

08.02.2019 в 13:30

Сьогодні у Покровську відбувся семінар з для платників податків за участі фахівців Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області, на кому розглядались питання декларування громадянами доходів за 2018 рік та податкові новації.
Податківці ознайомили бухгалтерів підприємств і організацій та фізичних осіб – підприємців з останніми змінами податкового законодавства, детально роз’яснили особливості цьогорічної кампанії декларування минулорічних доходів, порядок декларування, терміни подання декларації про майновий стан та доходи, а також сплати податкових зобов’язань.
Лектори наголосили, що наказом Міністерства фінансів України від 31 жовтня 2018 року № 863 було внесено зміни до Наказу ДФС від 13.01.2015 № 4 Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма N 1ДФ) та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, які набрали чинності з 1 січня 2019 року.
Фахівці управління проінформували, що наказом ДФС від 27.12.2018 № 873 «Про затвердження внесення Змін до наказу ДФС від 10.04.2015 № 267» введено у дію нові коди бюджетної класифікації, зокрема по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору.
Під час заходу працівники фіскальної служби звернули увагу на найбільш поширені помилки, які допускаються платниками при заповненні звітності, та закликали надавати її засобами телекомунікаційного зв’язку, зважаючи на зручність та комфортність такого способу звітування.
Наприкінці семінару присутні мали можливість отримати оперативні відповіді на свої питання від фахівців Покровсько-Добропільського управління, а також отримали друковану продукцію на податкову тематику.
Подібні зустрічі є надзвичайно важливими, адже дають можливість підвищити рівень податкової обізнаності населення та сприяють збільшенню надходжень платежів до бюджетів.

Покровсько – Добропільське управління
ГУ ДФС у Донецькій області

print