[bvi]
  • Українська
  • English

Повір у себе: твої можливості та компетенції!

19.11.2021 в 14:00

Інвалідність — соціальне явище, уникнути якого не може жодне суспільство. І кожна держава відповідно до рівня свого розвитку, пріоритетів і можливостей формує соціальну й економічну політику у сфері захисту інвалідів.

В рамках проведення декади зайнятості для осіб з інвалідністю 17 листопада в Покровському міському центрі зайнятості відбулося засідання Центру розвитку підприємництва за участі місцевого самоврядування, соціальних партнерів з метою конструктивного обговорення шляхів взаємодії щодо професійної та трудової реабілітації осіб з інвалідністю.
На сьогодні одним з важливих напрямків соціальної політики є соціальний захист інвалідів. Практика засвідчує, що підвищити ефективність соціального захисту інвалідів та рівень їхньої зайнятості можна лише за умови тісної співпраці всіх зацікавлених сторін – роботодавців, управлінь соціального захисту населення, служби зайнятості, фонду соціального захисту інвалідів та громадських організацій.
В ході проведення заходу були обговорені шляхи щодо сприяння працевлаштуванню людей з інвалідністю. В першу чергу це, звичайно, орієнтація на самозайнятість, у разі потреби – організація курсів професійного навчання, а також психологічна підтримка у вигляді тренінгів та семінарів.
Представники управлінь соціального захисту ознайомили присутніх з програмами соціального захисту осіб з інвалідністю, які передбачають посилення соціальних гарантій даної категорії населення, медичної та професійної реабілітації, інтеграції в життя суспільства, в тому числі за рахунок створення власної справи.
Незмінною залишається головна мета – робити все можливе, щоб особи даної категорії могли знайти собі роботу, яка відповідає їх здібностям та фізичним можливостям.

print