[bvi]
  • Українська
  • English

Підбито підсумки діяльності у сфері цивільного захисту за минулий рік

29.01.2022 в 19:21

28 січня 2022 року під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима ФІЛАШКІНА відбулась нарада щодо підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту у 2021 році та визначенню основних завдань у зазначеній сфері на 2022 рік.

У нараді взяли участь голова Покровської райдержадміністрації Андрій БОНДАРЕНКО та заступник голови Покровської райдержадміністрації Володимир КОЛОСОВ.

Під час засідання було проаналізовано вжиті заходи щодо забезпечення захисту населення і територій у надзвичайних ситуаціях, визначено основні напрями діяльності, які потребують поліпшення, а також акцентовано увагу на позитивних напрацюваннях.

«Протягом 2021 року за підтримки ОДА тривала робота щодо розбудови мережі центрів безпеки громадян у громадах області. У 2021 році завершено будівництво 3 центрів безпеки громадян, які восени минулого року вже розпочали свою роботу. Всього на території області функціонує 16 центрів безпеки громадян. Одночасно тривають заходи з підтримки технічного оснащення підрозділів ГУ ДСНС України у Донецькій області. На забезпечення рятувальників захисним спеціальним одягом та спорядженням з обласного бюджету у 2021 році було виділено майже 13 мільйонів гривень», – повідомив директор департаменту цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко.

Важливими питаннями залишаються створення ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Донецької області та організація єфективної роботи комісій з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій , а також евакуаційних комісій.


print