[bvi]
  • Українська
  • English

На Донеччині вже працюють 38 Центрів надання адміністративних послуг, буде створено ще 8

12.01.2022 в 10:12

Тридцять вісім Центрів надання адміністративних послуг надають послуги у Донецькій області, з них 15 ЦНАП запрацювали у 2021 році.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі» передбачено, що у кожній громаді має бути утворений центр надання адміністративних послуг. Згідно з Законом до 1 січня 2024 року необхідно забезпечити діяльність ЦНАП в 46 громадах області (без урахування тимчасово окупованої території).

Слід зазначити, що у поточному році 9 ЦНАП розпочали роботу раніше граничного терміну утворення ЦНАП, визначеного Законом.

Випереджаючи терміни, у червні забезпечено виконання вимог Закону на 2021 рік в частині утворення ЦНАП, а саме в усіх населених пунктах – адміністративних центрах районів (станом на 01.01.2020) області утворено ЦНАП.

До кінця 2022 року в області необхідно створити ЦНАП у п’яти громадах: Мирненська, Ольгинська, Світлодарська, Старомлинівська та Хлібодарівська; до кінця 2023 року – у  3 громадах: Гродівська, Криворізька та Черкаська.

В рамках президентської програми «Велике будівництво» реалізуються  проєкти центрів надання адміністративних послуг у трьох територіальних громадах – Бахмут, Вугледар та Краматорськ.

print