[bvi]
  • Українська
  • English

Міжнародний день миротворців Організації Об’єднаних Націй

29.05.2022 в 8:00

29 травня у світі відзначається Міжнародний день миротворців Організації Об’єднаних Націй. Конкретна дата обумовлена фактом започаткування – 29 травня 1948 року – невдовзі після завершення Другої світової війни, Радою безпеки Організації Об’єднаних Націй, першої програми, яка передбачала втілення в життя миротворчих устремлінь світової спільноти. Це свято людей, які і в мирний час продовжують виконувати місію з користю для суспільства.

Міжнародний день миротворців ООН покликаний звернути увагу на діяльність мужніх фахівців, їх відданість благородній миротворчій справі, відповідальність і сумлінне виконання професійного обов’язку, нерідко з ризиком для життя. Міжнародний день миротворців ООН відзначають учасники діючих миротворчих операцій ООН і колишні миротворці, які вже зробили свій внесок в стабілізацію ситуації на планеті.

Україна надає важливого значення діяльності з підтримання міжнародного миру та безпеки, розглядаючи участь у ній як важливий чинник своєї зовнішньої політики. Сьогодні, у непростий для України час, військовослужбовці з досвідом миротворчої діяльності мужньо і професійно виконують завдання.

У цей день віддаємо данину поваги до миротворців ООН.                                                    З найкращими побажаннями здоров’я, добра, миру вітаємо усіх миротворців, хто брав участь і зараз виконує завдання з підтримки миру в миротворчих операціях. Нехай ваші високі професійні та моральні якості, бойовий досвід завжди надійно служать ідеалам гуманізму та справі захисту життя людей!

райдержадміністрація, районна рада

print