[bvi]
  • Українська
  • English

Мільйон перевищено: коли починати застосовувати РРО?

30.09.2019 в 10:25

     Центр обслуговування платників Олександрівської ДПІ  Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області нагадує платникам єдиного податку другої, третьої та четвертої груп, що у разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 000 000 грн. платник зобов’язаний обов’язково зареєструвати реєстратор розрахункових операцій (далі РРО). Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.

Також обов’язково зареєструвати РРО повинні платники єдиного податку незалежно від групи при реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення – незалежно від обсягу річного доходу.

Роздрібний продаж паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльність, пов’язана з роздрібним продажем пива, сидру, пері (без додання спирту) та столових вин – незалежно від обсягу річного доходу для всіх груп платників єдиного податку зобов’язує обов’язково реєструвати РРО.

print