[bvi]
  • Українська
  • English

Конференція в машинобудівній академії м Краматорськ

09.04.2019 в 8:50

06 квітня 2019 року на базі Донбаської державної машинобудівної академії пройшла регіональна конференція Малої академії наук з науково-промислового профілю. Програмою конференції передбачалася робота наступних секцій: «машинобудівна», «економічна», «право», «математики», «фізики і астрономії», «хімії», «електромеханічні системи автоматизації», «компьютерні інформаційні технології», «українська філологія», «історія». Понад 100 учнів 9-11 класів різних міст та районів області стали учасниками зазначеної конференції. І серед цього загалу були і представники Покровського району – Бєлкова Софія, учениця Малинівського НВК (керівник Гребенюк В.С.) та Дерман Олена (керівник Овсяник Л.В.) з Миколаївської школи.

Бєлкова Софія на секції «хімія» презентувала свою роботу на тему  «Хімічний склад ґрунту» , її робота присвячена вивченню хімічного складу  ґрунту полів с Малинівка.  За захист  роботи Софія нагороджена дипломом  IIступеню.

Олена Дерман    на секції «українська філологія»  захищала свою роботу на тему

« Ксенія Салко – поет – аматор.    Образ  трудівника  у  творчості  Салко»   Робота дівчини  присвячена вивченню творчості колишньої вчительки української мови і літератури Салко  Ксенії  Іванівни, яка писала прекрасні вірші.  Так як Олена лише учениця 8 класу, то її робота відзначена сертифікатом. Обидві наші учасниці ще отримали посвідчення дійсного члена Малої академії наук України.

Висловлюю слова подяки  учасникам конференції  і також їхнім керівникам. А ще хочу зазначити, що для Бєлкової Софії виступ на цій конференції був генеральною репетицією перед  участю  у Всеукраїнському конкурсі винахідників та раціоналізаторів еколого-натуралістичного напрямку, який відбудеться наприкінці квітня в м. Київ і до складу делегації від Покровського району увійшла Софія.

print