[bvi]
  • Українська
  • English

Керівництво Покровської райдержадміністрації  та райради з робочим візитом відвідали Шахівську ОТГ

28.04.2021 в 20:32

Голова Покровської райдержадміністрації Андрій Бондаренко та голова Покровської районної ради Юрій Ключка продовжують об’їзд територіальних громад великого Покровського району для вивчення проблематики на місцях і вироблення загальної стратегії розвитку.  27 квітня 2021 року  керівники відвідали  Шахівську ОТГ.

Як відомо, на території даної громади кілька великих підприємств добувають глину, яку потім переробляють в кераміку, сировину постачають в багато країн світу. Так, першою точкою об’їзду стали саме глиновидобувні компанії.

“Наше підприємство працює з 1995 року, створено близько 190 робочих місць , займаємося видобутком вогнетривкої глини і майже 90% відвантаження йде на експорт. З керівниками району сьогодні відвідали відвантажувальний майданчик і склади з корисних копалин. Обговорили взаємодію з керівником Шахівської громади – у нас підписаний соцконтракт з даною ОТГ, тому в тісній співпраці працюємо з багатьох питань “, – пояснив в.о. директора ПрАТ “Глини Донбасу” Михайло Довгошей.

Наступною точкою відвідування став Центр надання адміністративних послуг.

Відкритий в 2018 році в Шахівській об’єднаній територіальній громаді ЦНАП став першим сільським центром, де проводиться оформлення паспортів.

“Оформити внутрішній паспорт у вигляді ID-карти або закордонний біометричний паспорт жителі Шахівської ОТГ можуть безпосередньо у своїй громаді”, – коментує начальник ЦНАП.

В ході об’їзду ОТГ, відвідали керівники та амбулаторію Шахівської громади, будівля якої розташована по сусідству з ЦНАП. Споруда 1913 року капітально відремонтовано і сьогодні в сучасних кабінетах активно ведеться прийом пацієнтів. Однак, медики повідомили про наболіле питанні – нестачі кадрів.

До того ж, сьогодні амбулаторія з певних причин не має акредитацію на видачу лікарняних листів. Посприяти у вирішенні даного питання пообіцяв голова Покровської РДА Андрій Бондаренко.

По завершенню робочого візиту Андрій Бондаренко та Юрій Ключка відвідали одне з великих сільськогосподарських підприємств громади.

“Шахівська ОТГ – перша утворена сільська ОТГ в Донецькій області. Територія громади багата унікальними прибутковими природними ресурсами. Крім цього, підтримують бюджет також сільськогосподарські підприємства та малий бізнес.

За результатами об’їзду громади обговорили з головою ОТГ проблемні питання. Надалі будемо спільно з Покровської РДА продовжувати працювати в напрямку їх вирішенні, щоб Шахівська ОТГ і в майбутньому залишалася самодостатньою громадою Покровського району “, – підсумував візит в ОТГ голова Покровської районної ради Юрій Ключка.

 

print