[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

06.09.2022 в 12:04

Актуальна інформація про призначення пенсії за віком у 2022 році

ВАЖЛИВІ ОНЛАЙН-ПОСЛУГИ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ
ПРИЗНАЧЕННЯ ТА ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЇ – можливість подати заяву на призначення пенсії за віком, по втраті годувальника, по інвалідності, за вислугу років тощо, або заяву на перерахунок пенсії, якщо ви вже пенсіонер.

Крім того, на порталі електронних послуг Пенсійного фонду є можливість скористатись сервісом «Автоматичне призначення пенсії», що дозволяє надати необхідні для призначення пенсії інформацію та документи завчасно, до настання пенсійного віку, а також перевірити наявні в Пенсійному фонді дані.

ВИПРАВЛЕННЯ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ В РЕЄСТРІ ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ – у разі перевірки персональних даних в особистому кабінеті на порталі електронних послуг Фонду виявлені неточності в прізвищі, імені, по батькові, серії та номері паспорта, даті та місці народження, місці проживання є можливість надати документи, що підтверджують правильність уточнених даних. Після підтвердження відповідності реєстраційних даних та наявних документів, зміни до персональної облікової картки будуть внесені у п’ятиденний термін.

ОТРИМАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ДОВІДОК – електронні довідки з QR-кодом про стаж, заробітну плату та розмір пенсії тощо є аналогом паперового документу, підписаного відповідальною особою в органах Фонду.

ПЕРЕВЕДЕННЯ ПЕНСІЇ З ПОШТИ НА БАНК – можливість подати заяву про зміну способу виплати пенсії, а саме перевести пенсійну виплату з поштового відділення на банківську установу, вказавши необхідні реквізити.

ДОСТУП ДО ЕЛЕКТРОННОЇ ТРУДОВОЇ КНИЖКИ – зручний цілодобовий доступ до інформації про трудові відносини працівника. Електронна трудова книжка – це цифровий аналог паперових трудових книжок, що дозволяє зберігати дані про періоди роботи в електронній формі. Головною перевагою електронної трудової книжки є відсутність ризику втрати, пошкодження або фальсифікації даних.

ОТРИМАННЯ КОНСУЛЬТАЦІЙ – можливість отримання кваліфікованих індивідуальних відповідей та роз’яснень питань пенсійного забезпечення від фахівців Фонду.

Бережіть себе та своїх близьких!

Користуйтесь онлайн-послугами Пенсійного фонду України на https://portal.pfu.gov.ua/

Що будемо робити зараз та після нашої великої Перемоги

print