[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

18.05.2023 в 10:00
18 травня 2023 відбулася «пряма телефонна лінія» начальника управління з ретроконверсії Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Ірини Бєди.
Громадяни отримали роз’яснення та рекомендації стосовно вирішення питань пенсійного забезпечення, страхових виплат, субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги та практичні поради щодо користування онлайн-сервісами Пенсійного фонду.
Отримуйте послуги дистанційно – реєструйтесь на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України  https://portal.pfu.gov.ua
Возможно, это изображение 6 человек и текст
Пенсійний калькулятор – це електронний сервіс, який дає можливість розрахувати розмір майбутньої пенсії і вік виходу на пенсію.
Скористатися сервісом можна самостійно, в Особистому кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України  https://portal.pfu.gov.ua
Оберіть алгоритм розрахунку пенсії – за введеними даними або враховуючи стаж, що буде набуто на дату настання пенсійного віку.
При необхідності актуалізуйте дані щодо трудової діяльності – доповніть періоди трудової діяльності з визначенням заробітної плати та відредагуйте (за потреби) суми щомісячного заробітку. Натисніть “Додати період”, в анкеті “Новий період трудової діяльності” заповніть необхідні поля.
Додатково:
Відомості щодо суми заробітної плати можна отримати в розділі “Моя заробітна плата” в лівому горизонтальному меню.
Виконуємо розрахунок пенсії, натиснувши кнопку “Зберегти та розрахувати”.
В результаті проведення розрахунку пенсії ви отримаєте:
орієнтовний розмір пенсії за введеними даними або враховуючи стаж, що буде набуто на дату настання пенсійного віку;
детальний протокол розрахунку.
Результати персонального розрахунку пенсії будуть доступні в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України постійно.
Кількість разів зміни чи уточнення вхідних даних та проведення розрахунку пенсії не обмежена.
Бережіть себе та користуйтесь електронними сервісами в зручний час!
Возможно, это изображение текст «инструкция: як скористатися CEPBICOM "пенсйний калькулятор" авторизуйтеся на вебпорталя електронних послуг пенсйного фонду за допомогою KEп переврте актуальнсть особистих даних оберить вкладку "пенсйний калькулятор" y верхньому меню portal.pfu.gov.ua оберить пункт урахуванням стажу, що буде набуто" для oci6, що не досягли пенсйного B.KY] подтвердить, що ознайомились iз правилами розрахунку отримайте протокол розрахунку за потребою, додайте пероди трудовой дяльност, по яких вi̇дсутни дани в пенсйному фонди пенсйний украйни користувачу для перегляду будуть доступн P0зMIP пенси 3 урахуванням страхового стажу на дату розрахунку ΤΑ детальнии протокол розрахунку головне управлиння пенсйного фонду украйни в донецький област»
ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ
18.05.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.
Перелік за посиланням – https://bit.ly/3ImphjQ
Возможно, это изображение текст
Станом на 17 травня 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області профінансовано 3594,0 млн грн, в тому числі:
3249,6 млн грн – на пенсійні виплати (в том числі 168,9 млн грн на пенсійні виплати військовослужбовців) .
Пенсії через банківські установи профінансовано по 17 травня, через відділення поштового зв’язку профінансовано по 23 травня.
111,3 млн грн – на житлові субсидії та пільги за квітень 2023 року.
Возможно, это изображение деньги и текст
Я вже три роки отримую пенсію по інвалідності ІІ групи. Цього місяця мені виповнилося 60 років, я продовжую працювати та за цей час за перерахунком пенсії не звертався. Підкажіть, чи варто мені переходити з пенсії по інвалідності на пенсію за віком?
Відповідно до статті 10 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” людині, яка має право на різні види пенсій (за віком, по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника), призначається один з цих видів пенсії за її вибором. Питання вибору того чи іншого виду пенсії людина вирішує сама, як правило, з точки зору доцільності – більшого розміру виплати.
Водночас, при прийнятті рішення про перехід з пенсії по інвалідності на пенсію за віком потрібно враховувати, що пенсія по інвалідності ІІ групи призначається в розмірі – 90% пенсії за віком, обчисленої відповідно до статей 27, 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.
При цьому під час обчислення розміру пенсії по інвалідності до страхового стажу зараховується додатковий стаж – період з дня встановлення інвалідності до досягнення шістдесятирічного віку. При обчислені пенсії за віком враховується лише відпрацьований страховий стаж, додатковий стаж не враховується. Тобто, якщо одержуючи пенсію по інвалідності, пенсіонер продовжував працювати та за нього (або він сам за себе як ФОП) було сплачено внески, то він набув страховий стаж, який буде враховано при переході на пенсію за віком.
І ще одна особливість. Відповідно до частини третьої статті 45 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсіонеру, який після призначення пенсії по інвалідності продовжував працювати та набув не менш як 24 місяці страхового стажу і вперше переходить з пенсії по інвалідності на пенсію за віком, застосовується середня заробітна плата за три календарні роки, що передують року звернення за пенсією за віком.
Про умови виходу на пенсію за віком дивіться за посиланням  https://cutt.ly/T6gasid
Важливо! Переведення з одного виду пенсії на інший відбувається з дати подачі заяви за матеріалами пенсійної справи та з урахуванням додаткових документів про стаж або стаж та заробіток (у разі доцільності), які не враховані у пенсійній справі, у тому числі після призначення пенсії.
Більше інформації з питань пенсійного забезпечення на фейсбук-сторінці Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області: https://www.facebook.com/dn.pfy.
Возможно, это изображение текст
print