[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

24.04.2023 в 10:47
ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ
24.04.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.
Перелік за посиланням – https://bit.ly/40z6W9J
Нет описания фото.
Підписуйтеся на наш телеграм-канал https://t.me/PensFond_dn
Отримуйте сповіщення, дізнавайтеся про все першими. Запрошуйте друзів та близьких!
Зручний формат отримання інформації з пенсійних питань, житлових субсидій і пільг, страхових виплат.
Приєднуйтеся!
Возможно, это изображение телефон
21 квітня 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсійних виплат квітня та страхових виплат.
На пенсійні виплати спрямовано 4557,3 млн грн.
Пенсії через банківські установи профінансовано по 23 квітня, через відділення поштового зв’язку профінансовано в повному обсязі.
Пенсії військовослужбовців профінансовано в повному обсязі.
Субсидії та пільги за березень 2023 року профінансовано в повному обсязі.
На страхові виплати спрямовано 238,1 млн грн (в тому числі 16,4 млн грн на оплату лікарняних).
Нет описания фото.
У зв’язку з повним переходом в Україні (з урахуванням факторів воєнного стану) на електронні лікарняні необхідно розуміти різницю між медичним висновком про тимчасову непрацездатність та е-лікарняним, який є електронним аналогом паперового листка непрацездатності.
Медичний висновок про тимчасову непрацездатність, або МВТН – це електронний документ, який:
• містить висновок лікаря за результатами медичної експертизи з тимчасової втрати працездатності,
• засвідчує тимчасову непрацездатність,
• може бути підставою для створення е-лікарняного.
Лікуючий лікар може сформувати МВТН на підставі медичних записів в електронній системі охорони здоров’я за умови пред’явлення паспорта чи іншого документа, що засвідчує особу непрацездатного. Формування МВТН – безкоштовне.
Якщо пацієнт потрапив до лікарні – МВТН буде сформовано при поступленні з прогнозованою кінцевою датою його госпіталізації.
Е-лікарняний (листок непрацездатності в електронному вигляді) – електронний документ, що засвідчує факт тимчасової непрацездатності особи.
Є підставою для звільнення від роботи та оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок роботодавця, призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Документ формується в Електронному реєстрі листків непрацездатності Пенсійного фонду України на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність (МВТН) або рішення органу опіки та піклування.
Отримуйте інформацію про е-лікарняний – реєструйтесь на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua та авторизуйтесь в зручний для себе спосіб – https://cutt.ly/V2x0iEX
Стежте за актуальною інформацією з питань державного соціального страхування на Фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/dn.pfy та Телеграм-каналі https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області
Нет описания фото.
print