[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

15.04.2023 в 9:34
14 квітня 2023 року фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області провели виїзний прийом в смт Ямпіль Лиманської громади.
Місцевим жителям була надана практична допомога у вирішенні питань пенсійного забезпечення, житлових субсидій та пільг.
Мешканці Лиманської громади були також ознайомлені із способами отримання послуг та проінформовані про можливість консультуватися із спеціалістами Головного управління за окремими номерами телефонів:
+38 091 910 13 50,
+38 095 348 10 05
Графік виїзних прийомів жителів Лиманcької ОТГ та м. Святогірська дивіться за посиланням https://cutt.ly/h7uSOeN
Слідкуйте за нашими новинами, отримуйте корисну інформацію – підписуйтесь на фейсбук-сторінку https://www.facebook.com/dn.pfy та телеграм-канал https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.
14 квітня 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсійних виплат квітня та страхових виплат.
На пенсійні виплати спрямовано 3042,5 млн грн.
Пенсії через банківські установи профінансовано по 16 квітня, через відділення поштового зв’язку профінансовано по 20 квітня.
На пенсійні виплати військовослужбовців спрямовано 168,3 млн грн.
Субсидії та пільги за березень 2023 року профінансовано в повному обсязі.
На страхові виплати спрямовано 230,9 млн грн (в тому числі 10,8 млн грн на оплату лікарняних).
ЗАПИТУВАЛИ – ВІДПОВІДАЄМО
Підприємство, на якому я працював, припинило свою діяльність (ліквідувалося) у той час, коли я перебував на лікарняному. Чи буде оплачений мій листок непрацездатності?
Так, Ви маєте право як застрахована особа на отримання страхових виплат у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.
У разі ліквідації (реорганізації) підприємства, установи, організації страхові виплати за страховими випадками, які настали до ліквідації (реорганізації), здійснюються застрахованим особам правонаступником, а в разі відсутності правонаступника – територіальним органом Пенсійного фонду за місцем здійснення обліку ліквідованого підприємства, установи, організації як страхувальника.
Перевірити формування е-лікарняного можна онлайн – на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду https://portal.pfu.gov.ua.
Як дізнатися про формування е-лікарняного, – дивіться у посиланні https://is.gd/ZzvcLR.
18 квітня 2023 року з 10.00 до 11.00 відбудеться “Пряма телефонна лінія” заступника начальника Головного управління Ольги Анатоліївни ЗРОЖЕВСЬКОЇ за телефоном 068 868 65 66.
Дивіться графік «прямої телефонної лінії» керівництва та керівників структурних підрозділів Головного управління за посиланням http://surl.li/ewoye
12 квітня 2023 року фахівці відділу формування електронних реєстрів №2 управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Ольга Волошина та Інна Супрун провели онлайн-зустрічі для фізичних та юридичних осіб області.
Зі страхувальниками фахівці Головного управління обговорили питання сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також корректного заповнення відповідного звіту. Проаналізували типові помилки, що допускаються у звітності та призводять до викривлення даних у Державному реєстрі застрахованих осіб і, як результат – втрати застрахованими особами страхового стажу.
Також роботодавці отримали інструкції щодо порядку формування відомостей про трудову діяльність в електронній формі.
Як завантажити скановані копії трудової книжки для оцифрування – дізнавайтеся за посиланнями:
Протягом поточного тижня фахівці відділу формування електронних реєстрів №2 управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Крюкова Олена та Кусакіна Ганна провели зустрічі зі страхувальниками міст Торецька та Селидове за місцем здійснення підприємницької діяльності. Загалом відвідали 8 суб’єктів господарювання.
Фахівці Головного управління поінформували роботодавців про дистанційні сервіси вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, за допомогою яких можна перевірити та оновити інформацію, що відображена в Реєстрі застрахованих осіб. Також роз’яснили, як завантажити потрібні довідки або листки непрацездатності, сформовані в програмному забезпеченні ведення бухгалтерського обліку страхувальника.
Додатково страхувальникам надали практичну допомогу в частині подання сканованих копій трудової книжки до особистого кабінету вебпорталу.
Як завантажити скановані копії трудової книжки для оцифрування – дізнавайтеся за посиланнями:
Норми на оплату послуг з постачання та розподілу електроенергії встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».
Послуги з постачання електричної енергії та норми:
– в житлових приміщеннях (будинках) з газовими плитами, за наявності централізованого постачання гарячої води  70 кВт/г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт/г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства), але не більш як 190 кВт/г на місяць
в житлових приміщеннях (будинках) з електроплитами, за наявності централізованого постачання гарячої води  110 кВт/г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт/г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 230 кВт/г на місяць
-в житлових приміщеннях (будинках) з електроплитами, за відсутності централізованого постачання гарячої води  130 кВт/г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт/г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 250 кВт/г на місяць
в житлових приміщеннях (будинках) без електроплит, за наявності централізованого постачання холодної води та за відсутності централізованого постачання гарячої води та газових водонагрівальних приладів  100 кВт/г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт/г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 220 кВт/г на місяць
у селах і селищах міського типу  30 кВт/г на місяць на одну особу.
Подати заяву про призначення житлової субсидії чи пільги можна на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України  https://portal.pfu.gov.ua
Як це зробити – дивіться інструкцію за посиланнями: https://cutt.ly/P4FBpdP
ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ
15.04.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.
Перелік за посиланням – http://surl.li/gjjch
print