[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

16.03.2023 в 10:31

15 березня 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсійних та страхових виплат, субсидій та пільг.

На пенсійні виплати спрямовано 2837,1 млн грн.

Пенсії через банківські установи профінансовано по 15 березня, через відділення поштового зв’язку профінансовано по 22 березня.

Пенсії військовослужбовців профінансовано в повному обсязі.

ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ

16.03.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.

Перелік за посиланням – https://bit.ly/3FrhGiE.

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області проводить добір працівників на посади державної служби:

З пропозиціями звертатись за тел.
0(66) 783 36 42

Резюме надсилати на електронну адресу : kadry@dn.pfu.gov.ua

Законодавством про пенсійне забезпечення в Україні визначені обставини, що спричиняють зміну розміру пенсійної виплати або припинення її виплати.

До таких обставин належать:
– вступ на роботу, звільнення з роботи;
– реєстрація або зняття з обліку як фізичної особи – підприємця;
– набуття, змін чи припинення особливого статусу;
– зміна місця проживання (реєстрації);
– виїзд на постійне місце проживання за кордон.

Це передбачено Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 № 22-1. Ознайомитись з текстом можна за посиланням: https://cutt.ly/k0jkKkG

Також відповідно до пункту 3 частини 2 статті 16 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» застрахована особа зобов’язана повідомляти територіальні органи Пенсійного фонду про зміну відомостей, що вносяться до її персональної облікової картки в системі персоніфікованого обліку та Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Зокрема, необхідно повідомити про:
– отримання нового зразка паспорта громадянина України – ID-картки;
– отримання нового паспорта у разі викрадення або втрати старого;
– зміну прізвища, ім’я та по батькові (надається новий паспорт громадянина України, свідоцтво про шлюб або інший документ, на підставі якого відбулися зміни).

Важливо пам’ятати: про вищезазначені та інші передбачені законодавством обставини необхідно інформувати органи Пенсійного фонду України в 10-денний термін.

Повідомити органи Пенсійного фонду про зміни можливо дистанційно – на вебпорталі електронних послуг ПФУ portal.pfu.gov.ua

Обирайте зручний для себе спосіб авторизації в особистому кабінеті на вебпорталі ПФУ за посиланням https://bit.ly/3JNZzGH

Після авторизації оберіть розділ “Щодо пенсійного забезпечення” у лівому боковому меню і знайдіть пункт “Заява на перерахунок пенсії”. Оберіть вид перерахунку з розкривного списку і заповніть атрибути заяви.

Своєчасно повідомляйте органи Пенсійного фонду про зміну обставин, які можуть вплинути на ваше пенсійне забезпечення, і стежте за актуальною інформацією на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/dn.pfy та телеграм-каналі https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

print