[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

22.01.2023 в 10:51

19 січня 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій січня.

На пенсійні виплати спрямовано 3559,0 млн грн.

Пенсії через банківські установи профінансовано по 20 січня включно.

Пенсії через відділення поштового зв’язку профінансовано по 23 січня включно.

Пенсії військовослужбовців профінансовано в повному обсязі.

#ГоловнеуправлінняПенсійногофондуУкраїнивДонецькійобласті #фінансування #пенсія #Донеччина #виплати #ВПО

19 січня 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області профінансовано страхові виплати внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.

На виплати за соціальним страхуванням спрямовано 208,9 млн грн (в тому числі 5,3 млн грн на оплату лікарняних).

#ГоловнеуправлінняПенсійногофондуУкраїнивДонецькійобласті #фінансування #страховівиплати #Донеччина #виплати #ВПО

Лікарняні – 2023: що змінилось?

З 1 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», відповідно до якої уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві визначено Пенсійний фонд України.

Для отримання фінансування по лікарняних від Пенсійного фонду України роботодавцю, як і раніше, необхідно подати заяву-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам кошти.

Форма заяви-розрахунку залишилась незмінною. Умови здійснення виплат за лікарняними працівникам також не змінились. Оплата лікарняних здійснюється роботодавцем, як це було і раніше – 5 днів за рахунок власних коштів, починаючи з шостого дня – за рахунок страхових коштів. А у випадку лікарняних внаслідок нещасного випадку на виробництві – з 18 дня непрацездатності.

При цьому, Закон скоротив час, протягом якого роботодавцям за поданими заявами-розрахунками мають надходити страхові кошти для виплати лікарняних від Пенсійного фонду України. Якщо раніше Фонд соціального страхування України (ФССУ) перераховував кошти роботодавцям протягом 10-ти днів після надходження заяви-розрахунку, то Пенсійний фонд України має здійснювати таке фінансування протягом 3-х днів після надходження заяви-розрахунку.

Така заява-розрахунок починаючи з 1 січня 2023 року подається до Пенсійного фонду України через особистий електронний кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг.

Функціонал пункту меню “Заяви-розрахунки” особистого кабінету страхувальника дає можливість пошуку та перегляду заяв-розрахунків згідно визначених критеріїв: період реєстрації листків непрацездатності, тип заяви-розрахунку (за електронними листками непрацездатності); здійснення формування (редагування) та відправки заяви-розрахунку до Пенсійного фонду України.

Під час формування заяви-розрахунку використовується інформація з електронного листка непрацездатності та Реєстру застрахованих осіб.

В той же час до заяви-розрахунку можна додавати коментарі, пояснення та, за необхідності, скановані копії документів, які можуть бути використані при прийнятті рішення щодо фінансування.

Отримуйте інформацію про е-лікарняний – реєструйтесь на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua та авторизуйтесь в зручний для себе спосіб – https://cutt.ly/V2x0iEX

Стежте за актуальною інформацією з питань державного соціального страхування на Фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/dn.pfy та Телеграм-каналі https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

portal.pfu.gov.ua
Портал електронних послуг Пенсійного Фонду України

Добровільне пенсійне страхування: що потрібно знати
 Інформування громадян за 12 місяців 2022 року
print