[bvi]
  • Українська
  • English

ДТЕК Донецькі електромережі повернув світло жителям прифронтового селища Опитне  

30.06.2021 в 10:18

Описание: релиз 1.jpg

 ДТЕК Донецькі електромережі відновив роботу пошкодженої лінії 10 кВ і повернув світло в 37 домогосподарств прифронтового селища Опитне.

 

Лінія 10 кВ була пошкоджена 13 червня. Оскільки вона знаходиться в «сірій» зоні, для проведення відновлювальних робіт були необхідні додаткові узгодження з СЦКК (Спільний центр контролю і координації з питань припинення вогню), залучення представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій та ОБСЄ.

«Як тільки компанія отримала всі необхідні узгодження, наші фахівці відразу ж почали роботи по відновленню енергопостачання. Зараз у всіх жителів селища Опитне є світло. Для цього була замінено понад 80 метрів підземного кабелю. Це дозволило відновити роботу трансформаторної підстанції та повернути світло в 37 домогосподарств селища», – повідомив генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов.

ДТЕК Донецькі електромережі діє в інтересах України, поділяє цінності суспільства і розуміє, що наявність постійного і безперебійного електропостачання – запорука комфорту жителів області. У 2020 р. ДТЕК Донецькі електромережі повернув світло жителям 42 прифронтових населених пунктів, відновив роботу двох високовольтних ліній, 14 ліній середньої-низької напруги і 126 трансформаторних підстанцій, пошкоджених в результаті обстрілів. Всього ж з початку бойових дій на Донбасі компанія відновлювала електропостачання на підстанціях і лініях електропередач понад 16 тис разів.

В 2021 р. ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлювати енергопостачання в прифронтових територіях, незважаючи на всі складнощі і обмеження.

Нагадаємо, в травні 2021 р. ДТЕК Донецькі електромережі відновив роботу повітряної лінії 35 кВ «Щербинівка – Підйом-3», пошкодженої в результаті бойових дій, і повернув світло в 660 домогосподарств прифронтових селищ Дружба та Озарянівка.

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України. Наші підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і поставляють електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.

У Новій стратегії 2030 ДТЕК зобов’язався трансформувати бізнес в більш екологічний, ефективний і технологічний, керуючись принципами ESG. Стратегічна мета – досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року. Для цього створена краща експертиза в галузі, щоб впроваджувати інновації та нові технології, створювати нові напрямки бізнесу і реалізувати масштабну програму цифрової трансформації.

У ДТЕК працює 60 тисяч співробітників. Підприємства ДТЕК визнані кращими роботодавцями України за рейтингами міжнародної аудиторської компанії EY і ділових видань України.

У 2020 році капітальні вкладення ДТЕК склали 12 млрд грн, податкові відрахування – 21 млрд грн.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

print