[bvi]
  • Українська
  • English

Допомоги від управління виконавчої дирекції ФССУ в Донецькій області за лікарняними склали 4,9 тис. грн на особу за підсумками півріччя

18.07.2022 в 17:11

Упродовж І півріччя 2022 року допомоги за лікарняними від управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області отримали понад 70 тисяч застрахованих осіб. У середньому за цей період кожен з них провів на лікарняних майже 11 оплачуваних за кошти Фонду днів.
Середній розмір допомог, які були нараховані для однієї застрахованої особи упродовж січня–червня 2022 року, склав 4,9 тисячі гривень. Загалом у першому півріччі було нараховано понад 340 мільйонів гривень допомог.
Нагадаємо, допомоги по тимчасовій непрацездатності виплачуються Фондом соціального страхування України, починаючи з шостого дня лікарняного й до моменту одужання або встановлення інвалідності (перші п’ять днів фінансуються за рахунок коштів роботодавця). Виключенням є допомоги по догляду за хворими дітьми, які фінансуються Фондом з першого дня догляду.
Інформація щодо стану фінансування лікарняних щоденно оновлюється в телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_оперативно.
Дата фінансування Фондом допомоги прямо залежить від дати прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець подає за лікарняним працівника.
Попри умови воєнного стану відділеннями управління Фонду в Донецькій області продовжує щоденно нараховуватися матеріальне забезпечення застрахованим особам.
Інформацію щодо здійснення всіх страхових виплат, допомог за лікарняними, декретних допомог та ін. можна отримати за телефонами гарячих ліній відділень управління.

print