[bvi]
  • Українська
  • English

Для покровчан податківці провели спільний семінар

06.07.2020 в 14:13

Днями у Покровську фахівці Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області за участі працівників Покровського об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Донецькій області провели семінар для платників податків.

Під час заняття учасники обговорили новації законодавства та актуальні питання оподаткування фізичних осіб, зокрема, зупинились на особливостях адміністрування єдиного та акцизного податків, а також єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Не втрачають актуальності питання легалізації зайнятості та заробітної плати. Разом з представником Пенсійного фонду податківці приділили увагу і цьому важливому питанню. Нагадали, що кожен громадянин Донецького регіону зможе захистити свої права та поскаржитися на недобросовісних роботодавців або порушення у сфері легалізації підакцизної групи товарів. За ініціативи в.о. начальника ГУ ДПС у Донецькій області Ірини Долозіної Податковою Донеччини розроблено та на початку року введено в дію мобільний додаток «Legal ZrPlat». Кожен користувач, завантаживши безкоштовний додаток на мобільний телефон чи планшет, засобами Play Market або App Store може повідомити податкову про випадки виплати заробітної плати “у конвертах”, неофіційне працевлаштування або будь-які інші порушення законодавства про працю. Для цього в додатку існує вкладка «Поскаржитись на роботодавця». На мобільний додаток «Legal_ZrPlat» надходить інформація, яка свідчить про можливі порушення податкового та іншого законодавства при нарахуванні та виплаті заробітної плати в регіоні.

Лектори закликали роботодавців міста до неухильного дотримання  законодавства про працю, недопустимості оплати праці «у конвертах», допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин. Адже легальний бізнес, який працює у правовому полі та своєчасно сплачує всі податки, тим самим активно підтримує соціальні програми

Під час заняття платники мали нагоду отримати друковану продукцію з теми семінара та відповіді на свої запитання.

print