[bvi]
  • Українська
  • English

День боротьби за права кримськотатарського народу

18.05.2023 в 9:18

Шановні земляки!

18 травня в Україні – День скорботи і пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народу.

У цей день весь світ згадує жахливі події 1944-го року,  коли  за вказівкою вождів тоталітарного режиму, примусово депортували у віддалені регіони Радянського Союзу кримських татар. Це був свідомий акт геноциду проти кримськотатарського народу.

Біль кримськотатарського народу – це наш спільний біль. Біль десятків тисяч кримських татар,  які ніколи так і не повернулися до рідного Криму.

Ми маємо пам’ятати про ті трагічні події і вшановувати пам’ять про людей, які втратили свою Батьківщину, свою волю і своє життя. Схилімо голови у скорботі та пошані.

Сьогодні російський агресор заперечує право на існування українського народу. Московська орда знищує українські міста та села, вбиває дітей, десятки тисяч українців з окупованих територій насильно депортує в Московію – чинить справжній геноцид українського народу.

Але ми віримо, що Збройні Сили України, де разом воюють українці, кримські татари та інші народи, зупинять російського ворога та звільнять Україну. А криваві московські кати будуть відповідати за свої злочини, за геноцид українського та кримськотатарського народів.

Слава нескореному кримськотатарському народу! Слава Україні!

 райдержадміністрація, районна рада

print