[bvi]
  • Українська
  • English

20 травня 2021 року працівники Покровської райдержадміністрації та райради долучилися до святкування «Дня вишиванки»  

20.05.2021 в 19:02

Щороку у третій четвер травня весь світ святкує День Вишиванки – українського етнічного одягу, історія існування якого сягає далекого минулого, а вишуканість захоплює і сьогодні.

В цей день українці всього світу одягають вишиванки, щоб продемонструвати свою національну приналежність та громадянську позицію, з метою збереження українських цінностей та популяризації ідеї носити етнічний одяг.

Сьогодні долучилися до такої традиції і працівники Покровської районної державної адміністрації та районної ради. Працівники не залишились байдужими до одного з національних символів України і також одягнули вишиванки.

“Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг!”, – звернувся до присутніх голова райдержадміністрації Андрій Бондаренко.

Для працівників вже стало доброю традицією щороку цього дня одягати на роботу вишиванки. Декому вони дісталися у спадок від батьків і стали справжнім родинним оберегом.

“Приємно, що з кожним роком все більше і більше людей долучається до цього свята. Тож зичу, щоб цей день з кожним роком набував популярності, українські традиції міцнішали, а життя кожного з вас було прекрасним і різнобарвним, як українська вишивка!”, – привітав голова райради Юрій Ключка . Для  усіх присутніх  справжнім  музичним  подарунком  стала  пісня  «Вишиванка» у виконанні Ірини Свистун – керівника та  солістки  народного  колективу  «Дивограй». На згадку про проведений захід присутні зробили спільне фото.

 

print