[bvi]
  • Українська
  • English

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

04.12.2020 в 9:55

Проблема епідемії ВІЛ/СНІДу продовжує залишатись актуальною як в Україні, так і в цілому світі. Як не прикро, але Україна займає одне з перших місць в Європі за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції. За офіційними даними кожен сотий громадянин України у віці від 15 до 49 років інфікований ВІЛ.

Проблема ВІЛ / СНІДу – це не тільки проблема охорони здоров’я, це не особиста проблема ВІЛ-позитивних людей, це проблема всього суспільства. Байдужість соціуму, небажання замислюватися і відторгнення ВІЛпозитивних людей призводить до нерозуміння масштабів питання і поширенню міфів про особливості захворювання.

Враховуючи сьогоденну актуальність питання, спеціаліст із соціальної роботи Покровського РЦСССДМДО Подоляка Алла, провела інформаційно-профілактичні бесіди з мешканцями села, зокрема представниками родин, що опинилися у складних життєвих обставинах. Було розповсюджено інформаційні буклети: «10 фактів про СНІД», інформація про  можливості доступу до добровільного консультування і тестування, де можна отримати відповіді на хвилюючі запитання та здати кров, роздані контрацептивні засоби.

print