[bvi]
  • Українська
  • English

Звіт про роботу спостережної комісії Покровської райдержадміністрації за 2019 рік

29.01.2020 в 14:51

Звіт про роботу спостережної комісії Покровської райдержадміністрації за 2019 рік

До складу спостережної комісії при Покровській райдержадміністрації , що діє на підставі розпорядження голови районної державної адміністрації від 18.12.2017 № 420, входять 12 представників місцевих органів виконавчої влади, громадських організацій, керівники служб та підприємств району.
Робота спостережної комісії при райдержадміністрації проводиться згідно із затвердженим планом роботи, який складається раз на рік та затверджується головою комісії.
Протягом 2019 року відбулося дванадцять засідань спостережної комісії на яких було заслухано 3 голів сільських рад, заступника начальника Покровського міськрайонного відділу філії державної установи «Центр пробації» в Донецькій області Доренську І.І., провідного юрисконсульта Покровського міського центру зайнятості Божко О.О.. Заслухано інших керівників установ та організацій району, які забезпечують допомогу у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання та особам, що відбувають покарання без позбавлення волі. На засіданнях розглядалися питання: про роботу державної установи «Центр пробації», про організацію громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів осіб
умовно-достроково звільнених від відбування покарання, про роботу управління соціального захисту населення райдержадміністрації у соціальній адаптації особам звільненим з місць позбавлення волі, про стан роботи щодо сприяння працевлаштування осіб, які звільнені від відбування покарання, про реєстрацію та умови проживання умовно -достроково звільнених на територіях сільських та селищних рад, про надання послуг звільненим від відбування покарання закладами охорони здоров’я району.
До районної спостережної комісії звернулася 2 особи звільнених з місць позбавлення волі, яким було надано допомогу у відновленні документів, сприяння у лікуванні та надання одягу бувшим у вжитку.
У 2019 році міськрайонним «Центром пробації» направлено 11 осіб умовно-достроково звільнених від відбування покарання до Покровського районного центру СССДМ для взяття на облік.
Організація виховної роботи з особами умовно-достроково звільненими від відбування покарання та громадського контролю за їх поведінкою протягом не відбутої частини покарання здійснювалась наступним чином:
– інспектування за місцем проживання – 5 осіб;
– обстеженні матеріально-побутових умов – 3 особи;
– проведенні профілактичних бесід -11 осіб;
– громадський контроль за поведінкою осіб та проведення виховних заходів за місцем їх проживання.
Спостережна комісія виконує покладені на неї завдання за визначеними напрямками.

print