[bvi]
  • Українська
  • English

Засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

11.06.2020 в 14:39

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» (із змінами, внесеними постановами КМУ України від 29.05.2020 року №424, від 3 червня 2020 року №435) та протокольного рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 09.06.2020 року №22 11 червня 2020 року в залі засідань райдержадміністрації під головуванням голови районної комісії з питань ТЕБ та НС, голови райдержадміністрації Андрія Бондаренка відбулось засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на порядку денному якої присутні розглянули питання про встановлення етапів послаблення протиепідемічних заходів в Покровському районі.
В ході засідання комісією було вирішено:
1. Збезпечити запровадження етапів послаблення протиепідемічних заходів з урахуванням місцевої епідемічної ситуації за умови відповідного погодження компетентними службами в колегіально-комісійному режимі.
1.1 робота закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес- центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб);
1.2 відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти.
1.3 діяльність закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів, зокрема дотримання відстані не менше ніж 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більше ніж чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років
1.4 особам, які досягли 60-річного віку, не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляці відповідно Постанови КМУ від 20.05.2020р №396.
1.5 діяльність закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід;
1.6 діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Звертаємо Вашу увагу на те, що на території Покровського району станом на 11 червня 2020 року офіційно зареєстрований 1 випадок COVID-19, тому комісією було прийнято рішення щодо відтермінування відкриття дитячих садочків.
11 червня країна поставила абсолютний антирекорд з кількості нових захворювань на COVID-19. За добу зафіксовано 689 випадків зараження коронавірусом. Такої кількості нових хворих не було від самого початку епідемії. КНП «Покровський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги» закликає всіх мешканців району не ставитися до карантину легковажно, натомість дотримуватися всіх рекомендацій: використовувати маски, тримати соціальну дистанцію та частіше мити руки.
Вірус нікуди не подівся, карантинні заходи продовжуються

print