[bvi]
  • Українська
  • English

В стінах Першотравневої бібліотеки відбулась виставка – вікторина«Людина у світі законів»

12.12.2019 в 11:27

12 грудня, в рамках Всеукраїнського тижня права фахівцем із соціальної роботи Покровського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Малишко Іриною спільно з бібліотекарем Першотравневої бібліотеки-філії №33 Єрьоменко Тетяною проведено виставку – вікторину «Людина у світі законів» для дітей шкільного віку Першотравневої сільської ради.

Найважливішим документом, на який звернули увагу  присутніх – «Конвенція ООН про права дитини», яка була ухвалена Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 року. А 27 вересня 1991 року вона набула чинності для України. Головне завдання «Конвенції» є захист прав дітей. Які вони, ці права? На ці питання вікторини давали відповіді самі діти. А саме право на любов і піклування батьків, право користуватися послугами системи охорони здоров’я, право на освіту, на власне ім’я, на відпочинок.

Також фахівець розповіла школярам про проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та нагадала, що треба поводити себе так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав та інтересів іншої дитини.

print