[bvi]
  • Українська
  • English

Українці зможуть отримати нові знання про те, як боротися з наслідками змін клімату та раціонально використовувати ресурси власного міста чи громади, завдяки програмі «Сафарі для громад».

14.07.2021 в 13:31

Черговий цикл програми відбудеться 19-31 липня з ініціативи громадської організації Плато за підтримки ПРООН в Україні у межах Українського урбаністичного форуму.

«Сафарі для громад» – формат, орієнтований на залучення активних мешканців до пошуку природоорієнтованих рішень, таких як зелені дахи, дощові садки, перголи, живоплоти, квіткові луки тощо.

Долучитися можна індивідуально або командами. Індивідуальна участь для всіх охочих передбачає тижневе онлайн-навчання – до двох годин щодня у вечірній час. За результатами тематичного тестування учасники можуть отримати сертифікати сафарі-амбасадорів.

До командної участі запрошуються учасники з Кропивницького, Полтави, Рівного, Мирнограда Донецької області та Червонограда Львівської області. Окрім проходження онлайн-навчання, команди братимуть участь у дослідницьких прогулянках та працюватимуть над розробкою прототипів природоорієнтованих проєктів. Найкращі проєкти змагатимуться за 60 тисяч гривень на їх втілення.

Для участі у програмі необхідно заповнити до 18 липня включно реєстраційну форму за посиланням http://surl.li/zqpr

Програма може бути цікавою для громадських активістів, представників ОСББ і місцевих громад, освітян, урбаністів, ландшафтних дизайнерів та архітекторів, фахівців з корпоративної соціальної відповідальності та загалом для активних мешканців, що цікавляться темами збереження довкілля і підвищення екологічної свідомості.

«Сафарі для громад» розпочалося у Києві восени 2019 року, а у 2020 році продовжилося у Львові та Білій Церкві. За результатами було реалізовано п’ять природоорієнтованих рішень у Києві, а ще по одному проєкту втілюються цього року в Білій Церкві та Львові.

 

print