[bvi]
  • Українська
  • English

Сергій Савчук: 4 млрд. євро “зелених” інвестицій за 5 років свідчать про те, наскільки затребуваними є проекти з енергоефективності та “чистої” енергетики в країні

05.11.2019 в 16:58

 

На 11-му Форумі сталої енергетики Центральної та Східної Європи «SEF 2019 KYIV» Голова Держенергоефективності Сергій Савчук окреслив бачення подальшого розвитку «чистої» енергетики та енергоефективності України.

 

«4 млрд євро «зелених» інвестицій за 5 років свідчать про те, наскільки затребуваними та успішними є проекти у цих сферах в країні. Також це значний поштовх для активізації економічних процесів. І цей тренд має тривати й надалі», – повідомив С. Савчук.

 

Так, за оцінками експертів, у світі вже активно відбувається енергетична трансформація. Технології у відновлюваній енергетиці, електротранспорті  швидко дешевшають. Все більше країн ставлять нові амбітні цілі у цих напрямах.

 

Враховуючи інновації та зменшення вартості обладнання, «чиста» енергетика має продовжувати розвиватися.

 

Крім цього, нещодавно Урядом прийнято рішення підпорядкувати  Держенергоефективності новому об’єднаному Міністерству енергетики і захисту довкілля України.

 

«Спільно із Олексієм Оржелем ми продовжимо реалізовувати виважену державну політику в сфері «чистої» енергетики, енергоефективності та енергетичної утилізації сміття», – наголосив С. Савчук.

 

Голова також додав, що вже є ціла низка розроблених законопроектів щодо:

  • розвитку ринку рідких біопалив;
  • створення прозорого та конкурентного ринку торгівлі твердим біопаливом;
  • впровадження високоефективної когенерації;
  • стимулювання промислових підприємств до енергоефективності та «чистої» енергетики;
  • залучення інвестицій в енергетичну утилізацію сміття.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

print