[bvi]
  • Українська
  • English

Результати роботи Покровського МЦЗ Донецької області за січень-травень 2020 року

05.06.2020 в 8:13

03 червня 2020 року директорка Покровського  міського центру зайнятості  Донецької області Тетяна Радченко провела для представників засобів масової інформації брифінг на тему: «Надання послуг із сприяння зайнятості населення за січень-травень 2020 року».

Оскільки строки карантину продовжено до 22 червня, центр зайнятості продовжує роботу у дистанційному режимі засобами електронного та телефонного зв’язку. Заяви для надання статусу безробітного та призначення виплати допомоги по безробіттю здійснюються на електронну пошту або через скриньку для прийому кореспонденції, розміщену біля входу в приміщення центу.

«За звітний період на обліку перебувало 1109 осіб, з яких 474 працевлаштовано. На сьогоднішній день на обліку перебуває 836 безробітних осіб За направленням центру зайнятості з початку року навчалося 84 безробітних. Усі вони були працевлаштовані», – розпочала директорка Покровського МЦЗ Тетяна Радченко.

Однією з дієвих форм активної підтримки безробітних залишається залучення зайнятого населення до оплачуваних громадських робіт. Даний вид робіт має велику суспільно-корисну значимість, тому що не тільки дає можливість особам, які знаходяться в пошуку роботи, отримати фінансову підтримку, а й направлений на те, щоб привести до ладу територію нашого міста, сел та селищ Покровського району. Так з початку року участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру прийняли 170 осіб.

Представники малого та середнього бізнесу можуть скористатися підтримкою служби зайнятості та отримати допомогу по частковому безробіттю за збереження робочих місць на період карантину.

Таку допомогу можуть отримати роботодавці, які:

–  зупинили або скоротили   діяльність   через   карантин;

– сплачували ЄСВ упродовж 6 місяців, які передують даті зупинення чи скорочення діяльності, за найманих працівників і не припинили трудових відносин з ними на момент звернення до центру зайнятості.

Законом України від 13 травня 2020 № 591 було внесено низку змін у вже діючі нормативні акти, а саме:

1) збільшено термін для звернення роботодавцям або ФОПам за отриманням допомоги до 90 календарних днів.

2) надана можливість отримувати допомогу по частковому безробіттю не тільки працівникам, а й фізичним особам-підприємцям, які не мають найманих працівників;

3)на період з 2 квітня 2020 року з допомоги по частковому безробіттю знято оподаткування;

Допомога по частковому безробіттю надається за кожну годину, на яку працівникові скорочено тривалість робочого часу, з розрахунку двох третин тарифної ставки (окладу). Розмір допомоги не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом.

Для отримання допомоги по частковому безробіттю роботодавець звертається до центру зайнятості за місцем реєстрації його як платника ЄСВ та подає такі документи:

1) заяву у довільній формі;

2) засвідчену роботодавцем копію наказу із зазначенням дати зупинення (скорочення) діяльності;

3) відомості про працівників, у яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю на період карантину;

4) видану ДПС довідку про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за останні шість місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності.

Пакет документів  подати у центр зайнятості можно у зручний спосіб: у скриньку, розташовану в приміщенні центру зайнятості, надіслати поштою або на е-мейл у форматі скан-копій.

Покровський міський центр зайнятості продовжує роботу з максимальним використанням дистанційних форм та методів надання послуг. Ви можете отримати відповіді на запитання щодо роботи служби зайнятості у режимі «online» – за допомогою сервісу «Skype», «Telegram», ZOOM, телефонного зв’язку та електронної пошти.

Вважаємо проведення інформаційних заходів важливою частиною роботи, яка  допомагає  вирішувати питання зайнятості населення.

print