[bvi]
  • Українська
  • English

Результати роботи Покровського МЦЗ за січень-липень 2021 року

05.08.2021 в 10:02

4 серпня заступник директора Покровського міського центру зайнятості Донецької області Наталія Воробйова провела брифінг на тему: «Надання соціальних послуг населенню, в тому числі внутрішньо переміщеним особам, протягом січня-липня 2021 року».

«Протягом звітного періоду на обліку перебувало 1472 особи, з яких 123 осіб мають додаткові гарантії при працевлаштування», – розпочала заступник директора Покровського міського центру зайнятості Донецької області Наталія Воробйова.

За рахунок служби зайнятості здійснюється підготовка та перепідготовка зареєстрованих безробітних за професіями: «кухар», «швачка», «озеленювач», «овочівник», «токар», «слюсар» та інші професії, які користуються попитом серед роботодавців. За звітний період послугою з профнавчання скористались 117 осіб, з яких 2 особа є учасником АТО та 6 – внутрішньо переміщені особи.

Станом на 1 серпня на обліку перебувало 427 осіб. Головним пріоритетом служби зайнятості є працевлаштування безробітних, з початку року 757 осіб знайшли роботу за допомогою нашого центру зайнятості, а 122 працевлаштовано за квотою.

Безробітні особи залучаються до оплачуваних громадських робіт та робіт тимчасового характеру. За звітний період до громадських робіт, які під час карантину 100відсотково фінансуються за рахунок роботодавців, було залучено 164 особи.

Також, під час заходу було проінформовано про те , що мешканці Покровського району, які мають професійну-технічну чи вищу освіту та не зареєстровані у службі зайнятості як безробітний, можуть безоплатно отримати від служби зайнятості ваучер та підвищити свій професійний рівень.

Проведення інформаційних заходів є важливою частиною роботи Покровського міського центру зайнятості Донецької області, адже широка поінформованість громадськості про діяльність служби зайнятості викликає довіру громадян та, як наслідок, допомагає вирішувати питання зайнятості населення.

print