[bvi]
  • Українська
  • English

Оголошено нові конкурси

30.06.2021 в 11:40

В рамках цього конкурсу можливо отримати гранти задля реалізації ідеї на міжнародному рівні за такими напрямками: «Новітні технології», «Інтеграція жінок у професійне і соціальне середовище»,«Взаємодія з громадянським суспільством»

  • Дедлайн етапів

– 04 липня 2021р

– 09 липня 2021р
– 30 липня 2021р.

ГУРТ розпочинає реєстрацію заявок на отримання міні-грантів Meet and Code 2021

Організації громадянського суспільства (ОГС) можуть подавати заявки на отримання міні-грантів для проведення подій, що популяризують новітні технології. Продемонструвати, наскільки цікавим є цифровий світ та надихнути дітей і молодь на його вивчення – головна мета європейської ініціативи Meet and Code, яка впроваджується в Україні Ресурсним центром ГУРТ за фінансової підтримки SAP. Дедлайн першої хвилі подачі заявок– 30 липня 2021 року.

Заявки можуть подавати благодійні організації та громадські об’єднання, які внесені у реєстр неприбуткових організацій України. Подавати заявки потрібно в електронному вигляді українською мовою за посиланням. Розмір кожного окремого міні-гранту – 9000 гривень. Кожна організація може подати декілька заявок і отримати до 3-х міні-грантів.

Важливо! У 2021 році на грантову підтримку зможуть претендувати винятково події, заплановані в онлайн-форматі. Нагадуємо, ОГС можуть отримати 50% знижку на сервіси Zoom, а також скористатися онлайн рішеннями, які пропонують Google та Microsoft.

Цього року події мають відбутися у період між 8 вересня та 31 жовтня 2021 року.

Більш детально про умови конкурсу: https://gurt.org.ua/news/grants/70121/

 

 

L’Oréal Україна підтримує жінок: відкрито набір заяв від неприбуткових організацій

Жінки непропорційно більшою мірою стають першими жертвами економічної та соціальної кризи, втрачаючи роботу та дохід, водночас вони перебувають на передовій боротьби з пандемією.

Криза, спричинена пандемією Covid-19, посилила багато наявних нерівностей і призвела до руйнівних наслідків, особливо для соціально або економічно незахищених жінок. 1 дівчина з 5 не ходить до школи (134 мільйони дівчат). Серед молодих людей, які або не навчаються, або не працюють, 77% становлять жінки1. 47 мільйонів жінок можуть опинитися за межею бідності. Спостерігається збільшення кількості випадків насильства щодо жінок на 30%, серед іншого, через запроваджений режим самоізоляції2.

Саме тому, у межах програми сталого розвитку «L’Oréal for the future» із цілями до 2030 року, компанія створила цільовий благодійний фонд «L’Oréal Fund for Women» та скерувала 50 млн євро для підтримки неприбуткових громадських організацій, що спрямовують свою діяльність на боротьбу з бідністю, інтеграцію жінок у професійне і соціальне середовище, надання екстреної допомоги жінкам-біженкам і тим,  хто втратив працездатність, а також на захист та підтримку постраждалих від насильства.

З 09 червня по 09 липня 2021 року включно триватиме збір заяв від неприбуткових громадських організацій. Для участі необхідно заповнити анкету та інформаційну форму англійською мовою (документи для заповнення надаються організаціям за запитом на електронну адресу help@ahead.com.ua) та інші супровідні документи. До участі запрошуються неприбуткові громадські організації, діяльність яких в Україні спрямована на:

  • боротьбу з бідністю;
  • інтеграцію жінок у професійне і соціальне середовище;
  • надання екстреної допомоги жінкам-біженкам, жінкам, які втратили працездатність;
  • захист та допомогу постраждалим від насильства.

 

Більш детально про умови конкурсу: https://gurt.org.ua/news/grants/70027/

 

 

Онлайн-конкурс стартап-проєктів у Донецькій області

Регіональний акселератор GCIP для інновацій, технологій та стартапів у Донецькій області, за підтримки Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку, оголошує перший онлайн конкурс стартап-проєктів.

До участі у конкурсі запрошуємо студентів, учнів, малі та середні підприємства з терміном реєстраці не більше 3 років, огранізації,  творчі колективи, наукові товариства та спілки, фізичних осіб-винахідників.

Подані стартап-проєкти мають бути спрямованими на запровадження “чистих технологій” (будь-яких процесів, продуктів або послуг, які знижують негативний вплив на навколишнє середовище за рахунок значного підвищення енергоефективності виробництва, сталого використання ресурсів або заходів щодо захисту навколишнього середовища) та мати результатом скорочення викидів парникових газів та інших забруднюючих ечовин в навколишнє середовище.

Інноваційна розробка може представляти собою продукт, технологію, методологічний підхід, програмне забезпечення, дизайн-проєкт тощо.

Для участі заповніть анкету за посиланням: https://ddpu.edu.ua/index.php/navihatsiia-3/pro-universytet/form

Етапи конкурсу:

  1. Прийом анкет конкурсантів (до 4 липня 2021 р. включно).
  2. Робота конкурсної комісії з відбору півфіналістів (до 10 липня 2021 р. включно).
  3. Онлайн навчання півфіналістів у Бізнес-академії (3 навчальні сесії по 3 дні  у липні-серпні  2021 р.).
  4. Конкурсний відбір фіналістів (серпень 2021 р.).
  5. Фінансова підтримка стартап-проєктів фіналістів (вересень-грудень 2021 р.).

 

Більш детально про умови конкурсу: https://gurt.org.ua/news/grants/69960/

 

 

 

 

 

Конкурс грантів на розширення взаємодії з громадянським суспільством у Східному партнерстві

Партнерство «Відкритий уряд» оголошує конкурс на отримання грантів двох категорій: на розширення взаємодії з громадянським суспільством та на розробку інновацій для підтримки онлайн-інструментів, спрямованих на підвищення рівня підзвітності урядів. Заявки приймаються до 9 липня 2021 року.

Партнерство «Відкритий уряд» оголошує конкурс на отримання грантів двох категорій:

  • Категорія 1: гранти на залучення громадянського суспільстваз акцентом на використання платформи OGP для розширення взаємодії з громадянським суспільством і побудови міжгалузевих партнерств у сферах доброчесності, боротьби з корупцією, надання державних послуг, правосуддя, реагування на COVID-19 та посткризового відновлення, а також громадського простору;
  • Категорія 2: гранти на інноваціїдля підтримки розробки або тиражування онлайн-інструментів і платформ, додаткового захисту і стратегій взаємодії, що дозволяють громадянському суспільству або громадянам вимагати від своїх урядів більшої підзвітності.

Цей конкурс оголошується в рамках програми EU for Integrity для Східного партнерства, що фінансується Європейським Союзом і реалізується спільно Партнерством «Відкритий уряд» та Антикорупційною мережею ОЕСР.

Діяльність Відділу підтримки Партнерства «Відкритий уряд» спрямована на підтримку урядів і громадянського суспільства в країнах-членах, у тому числі в регіоні Східного партнерства, з метою вдосконалення процесу співтворення планів дій і виконання зобов’язань на національному або місцевому рівні з потенційно високим впливом, який може призвести до підвищення рівня прозорості урядів та їх підзвітності, зміцнення участі громадян і чуйності урядів. В кінці 2020 року Партнерство «Відкритий уряд» (OGP) розпочало співпрацю з Європейською комісією і Антикорупційною мережею ОЕСР (OECD ACN) в рамках багаторічної ініціативи EU for Integrity, спрямованої на надання допомоги країнам Східного партнерства в запобіганні та боротьбі з загрозами для верховенства права, підтримці реформ сектору правосуддя, підвищенні доброчесності при наданні державних послуг та проведенні реформ державного управління – у сферах, які вже є частиною національного діалогу OGP в більшості країн регіону.

Це буде досягнуто шляхом вдосконалення існуючих механізмів підтримки, доступної цим країнам, за допомогою розширеної технічної допомоги, що надається разом з відповідними партнерами, надання консультаційних послуг для підтримки та розробки процесів, регулярного обміну досвідом і знаннями (як щодо вдосконалення процесу співтворення, так і у конкретних тематичних напрямках політики), а також за допомогою надання малих грантів для побудови партнерств, підтримки впровадження реформ та цифрових інновацій у відкритому уряді.

Управління цими грантами здійснюватиметься Відділом підтримки OGP. Грантові контракти будуть підписані між Відділом підтримки OGP і бенефіціарами. Бенефіціари співпрацюватимуть з урядовою контактною особою, групами громадянського суспільства, які беруть участь в процесі OGP, і / або координаційною радою / багатостороннім форумом (MSF) під час проведення заходів, пов’язаних з цими грантами.

Детальна інформація про процес подання заявок та терміни для кожної категорії грантів розміщена тут. Заявки (заповнені форми “Application Form” та “Budget Form”, які можна завантажити тут) слід надсилати електронною поштою на адресу: eap@opengovpartnership.org, не пізніше 9 липня 2021 року, 23:59. Питання та уточнення прийматимуться до 2 липня 2021 року, 23:59. У разі виникнення додаткових питань щодо процесу подання заявок або конкурсу, приєднуйтесь до орієнтаційної сесії 2 липня о 15:00 українського часу (буде надано синхронний переклад між англійською та російською мовами). Реєстрація на сесію відкрита тут.

 

Більш детально про умови конкурсу: https://gurt.org.ua/news/grants/69947/

 

 

 

 

 

 

 

 

print