[bvi]
  • Українська
  • English

На Донеччині викрито схему фіктивного виконання метрологічних робіт державному підприємству на 3 мільйона гривень

21.04.2021 в 9:02

Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Донецькій області встановлено факти нанесення збитків державному підприємству протягом 2017-2020 років на суму   3,0 млн гривень.

У ході аналітичного дослідження співробітниками Головного управління ДПС у Донецькій області було встановлено факти створення штучних умов для укладення договорів на виконання метрологічних робіт (послуг) від імені приватного підприємства. Але послуги фактично надавалися співробітниками державного підприємства з видачею сертифікатів державного зразка, що засвідчували достовірність приладів, які повірялись.

Прибутки отримувала приватна компанія, яка, крім того, що не сплачувала податки до бюджету, ще й отримані кошти спрямовувала на адресу підприємств з ознаками фіктивності з метою обготівкування та легалізації державних коштів. Сума легалізованих коштів склала майже 3 млн гривень.

Дані матеріали долучено до кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час проводиться досудове розслідування слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

 

Підписатися на Facebook

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot

print