[bvi]
  • Українська
  • English

Декада підприємців

29.01.2020 в 12:20

 

В рамках проведення декади «Зустрічі з підприємцями» 28 січня 2020 року фахівці Покровського МЦЗ відвідали підприємця, який започаткував власну справу за сприянням місцевого центру зайнятості.
Державна програма підтримки розвитку підприємництва реалізується через міські та районні центри зайнятості, пропонуючи безробітним відповідну допомогу у започаткуванні власної справи.
Пузіков Олександр, нині діючий підприємець, який свого часу скористався такою допомогою, та отримав стартовий капітал для ведення власної справи. Основним напрямом діяльності обрав вирощування кларієвого сома за допомогою установки закритого водопостачання. Вивчивши ринок, його тенденції, запити споживачів, обрав саме цю бізнес- ідею. Більше того, це – досить незвичайний вид зайнятості для нашого регіону, який реально дає змогу значно скоротити об’єми вилову прісноводних риб у річках і озерах і зберегти популяції риб, чисельність яких зменшується до критичної межі.
Даний вид діяльності потребує від підприємця значних грошових вкладень, яких на «старті» так бракує. Адже, щоб отримати перший прибуток, треба докласти чимало зусиль та коштів.
Тому робота щодо запуску цієї «акваферми» ще на стадії реалізації. Тим паче, Олександр в очікуванні фінансової допомоги від ПРООН , що дасть можливість значно прискорити кінцевий результат.
«Я впевнений в успішності напрямку, який я обрав. Конкуренція мене аж ніяк не лякає.
Планую і надалі приймати участь у грантових програмах, розширювати об’єми виробництва.
Сподіваюсь на подальшу підтримку з боку центру зайнятості», – прокоментував Олександр.
Під час зустрічі з Олександром, фахівці центру зайнятості надали інформацію щодо послуг служби зайнятості, в тому числі щодо можливості компенсації єдиного внеску при працевлаштуванні працівників за направленням служби зайнятості, та відшкодування витрат роботодавцю на заробітну плату при працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб.  Також було презентовано он-лайн сервіс ДСЗ «Електронний кабінет роботодавця», який зорієнтований, насамперед, на скорочення витрат часу для відвідування центру зайнятості та на підвищення рівня взаємодії роботодавців зі службою зайнятості.

print