[bvi]
  • Українська
  • English

«Життєві навички для активного громадянства»

06.03.2019 в 14:51

04-05 березня 2019 року на базі Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти  відбувся тренінг «Життєві навички для активного громадянства». Проект впроваджується за підтримки МОН України, Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні і ЄС, ГО «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту»в Донецькій та Луганській областях. Тренери – Олексій Олексійович Заріцький, завідувач відділу соціально-психологічного супроводу розвитку особистості  та Дубяга Андрій Павлович, завідувач відділу національного виховання Донецького ОБЛІППО.    Учасниками зазначеного заходу стали 32 педагоги закладів позашкільної освіти області. До цьго складу увійшли і представники Покровського району – Рикунова Наталія Сергіївна, директор КПНЗ «РайСЮН» та Козаренко Віталіна Іванівна, керівник гуртків .

Протягом двох тренінгових днів учасники проаналізували зміст, спрямованість і методи компетентнісного навчання учнів за тренінговим курсом «Життєві навички для активного громадянства», пригадали вікові психологічні особливості підлітків 5-11 класів, провели оцінювання змісту курсу і моделювання окремих тренінгів та внесли відповідні пропозиції щодо їх удосконалення, відпрацювали навички проведення занять-тренінгів. Навчання проходило в атмосфері доброзичливості та зацікавленості.

Під час підбиття підсумків тренінгу всі учасники визначили цінність та актуальність тренінгового курсу «Життєві навички для активного громадянства» для формування громадянської компетентності учнів та визначили способи впровадження тренінгів у своїх освітніх закладах.

print