[bvi]
  • Українська
  • English

Зайнятість населення та ринок праці

16.07.2020 в 9:11

Покровським міським центром зайнятості Донецької області здійснювався комплекс заходів щодо сприяння громадянам, особливо з числа молоді та інших соціально–вразливих верств населення, у працевлаштуванні, наданні їм профорієнтаційних послуг, проведенні професійного навчання, організації громадських робіт. Зазначені пріоритетні напрями активного державного регулювання ринку праці є основою в активній політиці зайнятості.

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених 175 підприємствами, установами та організаціями до служби зайнятості протягом І півріччя 2020 року становить 602, або на 11,1% більше, ніж у відповідному періоді 2019 році.

Протягом І півріччя 2020 року служба зайнятості сприяла в працевлаштуванні 593 осіб. За період з січня по червень поточного року 1232 особи отримали послуги служби зайнятості.

За направленням центра зайнятості громадяни, які перебувають на обліку в службі зайнятості, але з різних причин не можуть знайти роботу на ринку праці, мають можливість пройти професійне навчання та перенавчання, підвищити свою кваліфікацію на базі учбових закладів Донецької області, пройти стажування на підприємствах.

Згідно заявки роботодавця за рахунок служби зайнятості підвищили кваліфікацію, пройшли навчання та перепідготовку 96 безробітних осіб, в тому числі 2 безробітних для організації підприємницької діяльності.

У І півріччі 2020 року центром зайнятості відзнято та розміщено в інтернет ресурсах (мережа Facebook, відеохостинг YouTub) 7 відеорезюме безробітних,сформовано 9 портфоліо кар’єрного просування.

Протягом І півріччя 2020 року прийнято 24 рішення про виплату компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за створення нових робочих місць, укладено 1 договорів про компенсацію витрат роботодавця на оплату праці працевлаштованої особи з числа внутрішньо переміщених осіб.

Одним із активних заходів сприяння зайнятості населення є участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. З цією метою служба зайнятості постійно співпрацює з роботодавцями. Прийняли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 87 мешканців Покровського району, які знаходяться на обліку в службі зайнятості. У проведенні громадських робіт приймали участь 9 роботодавців Покровського району: Сергіївська, Срібненська, Гришинська, Першотравнева, Новотроїцька, Сонцівська, Михайлівська, Іванівська сільська рада та Гродівська селищна рада . У громадських роботах прийняли участь 62 особи,  у роботах тимчасового характеру – 25. На проведення громадських робіт у І півріччі 2020 року витрачено 235,9 тис.грн. за рахунок місцевого бюджета та 87,3 тис.грн. ФЗДССУВБ.

У 2020 році ще більших темпів набирає напрямок профорієнтаційної роботи, яка вкрай важлива не лише для служби зайнятості, а і для держави в цілому, адже попереджає безробіття та дозволяє кожній людині максимально відкрити свій потенціал. Для учнів Гришинського НВК організовано економічну екскурсію до 9 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області.

В режимі онлайн проведено презентацію Національного Аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» та Національного фармацевтичного університету для учнів 8-11 класів Удачненської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Сергіївського НВК Покровської районної ради.

В роботі застосовуються дистанційні форми профорієнтаційної роботи – в період карантину дистанційні профорієнтаційні уроки «Формула професій» розміщені на сайтах шкіл Покровського района.

 

Додаток 1_заходи_РАЙОН

Додаток 5_Основні показники_Центр зайнятості район

print