[bvi]
  • Українська
  • English

З доходів мешканців Донеччини до бюджетів сплачено більше 4,6 млрд гривень

24.05.2021 в 9:32

За січень-квітень 2021 року до зведеного бюджету країни від платників Донецької області надійшло 4 млрд 637 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 723 млн грн перевищує показники відповідного періоду 2020 року. Податок на доходи фізичних осіб залишається одним з основних бюджетоутворюючих елементів, на нього припадає 55,8% від усіх перерахувань суб’єктів господарювання області.

Серед основних чинників зростання надходжень ПДФО – підвищення рівня мінімальних заробітних плат, а також розширення бази оподаткування, зокрема, у рамках заходів з легалізації трудових відносин та повноти сплати роботодавцями податків і зборів при виплаті доходів.

Основна сума сплаченого податку, а саме 75%, залишається в розпорядженні місцевих громад  для подальшого розвитку регіону та фінансування заходів у соціальній сфері.

Так, за січень-квітень 2021 року до місцевих бюджетів області надійшло 3 млрд 477 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Натомість, до Державного бюджету України за чотири місяці поточного року надійшло 1 млрд 159 млн грн зазначеного податку.

 

 

Підписатися на Facebook

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot

 

print