[bvi]
  • Українська
  • English

Вибір майбутньої професії залежить від тебе

25.11.2021 в 13:49
23 листопада фахівці з профорієнтації Покровського міського центру зайнятості Донецької області в рамках «Всеукраїнського тижня професійної (професійно-технічної) освіти» відвідали загальноосвітню школу І-ІІ ступенів №15 Покровської міської ради Донецької області. Профорієнтаційний урок на тему “Вибір майбутньої професії залежить від тебе” та презентація Покровського професійного ліцею проведені для майбутніх випускників 9 класу. Мета заходів – сприяти усвідомленому вибору учнями майбутньої професії та позитивному ставленню до робітничих професій, що є актуальними та користуються попитом на ринку праці.
Розпочався захід з бесіди про етапи професійного самовизначення. Ми разом з учнями згадали сучасні робітничі професії. Школярам розповіли про послуги центру зайнятості для учнівської молоді та запросили до Покровського міського центру зайнятості Донецької області з метою проходження тестування для визначення професійної спрямованості.
Знайомство з робітничими професіями розпочалося з відеоролика «Гірник – професія мужніх», створеного фахівцями центру зайнятості. Педагоги Покровського професійного ліцею презентували свій навчальний заклад, розповіли учням про навчання за актуальними професіями: токар, електрозварник ручного зварювання, контролер зварювальних робіт, електрослюсар підземний та надали консультації щодо правил прийому до ліцею. Сучасне обладнання, сучасні гендерні освітні загальноєвропейські тенденції та рівень освіти – все це характеризує Покровський професійний ліцей як заклад професійно-технічної освіти сучасного рівня.
Особливу увагу та зацікавленість учасників заходу викликала інформація про гарантоване працевлаштування після отримання професії та перспективи кар’єрного зростання.
Бажаємо вдалого професійного самовизначення!
print