[bvi]
  • Українська
  • English

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

31.07.2020 в 8:26

Сьогодні, 30 липня 2020 року до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, відбувся вебінар для безробітних, які перебувають на обліку в Покровському міському центрі зайнятості Донецької області.

“Торгівля людьми є однією із актуальних проблем сучасного світу і може виникнути у людини незалежно від статі, віку, освіти чи соціального статусу”, – розпочала вебінар фахівець центру зайнятості Крістіна Нальот.

Продовжила захід юрисконсульт Покровського МЦЗ Наталя Іжак “Нелегальна трудова міграція та торгівля людьми – це проблеми, що стоять перед Україною. Щороку українці намагаються виїхати в інші країни в пошуках більш гідних умов життя. Але не завжди працевлаштування за кордоном закінчується успіхом. Багато жителів України працює нелегально без укладання трудових договорів, але нелегальні трудові відносини не мають юридичних підстав для оплати праці та не дають працівнику право на соціальні гарантії”.

Перед учасниками заходу виступив представник Бюро правової допомоги міста Покровська Федір Морозов. Він ознайомив клієнтів служби зайнятості з поняттями: “торгівля людьми” та “сучасне рабство”. Також учасники були проінформовані про форми та методи вербування і експлуатації людей.

У вебінарі прийняли участь представники Покровської районної державної адміністрації: начальник відділу культури, молоді та спорту Лариса Федорціва та Наталія Ковальчук, розповіли про державну допомогу постраждалим від торгівлі людьми.

Служба зайнятості допоможе Вам у вирішенні питань щодо працевлаштування!

“Живи та працюй в Україні!”

print