[bvi]
  • Українська
  • English

Відбулися спільні тактико-спеціальні навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами у лісах

29.04.2021 в 16:55

29 квітня 2021 року поблизу селища Шевченко Покровської міської територіальної громади відбулися спільні тактико-спеціальні навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами у лісах.

В навчаннях були залучені особовий склад та техніка державного підприємства «Покровське лісове господарство», ДПРЗ № 9 ГУ ДСНС України в Донецькій області, співробітники Покровського районного управління поліції та головний спеціаліст з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами – Григорій Мальцев.

За планом показових навчань, на території лісництва була виявлена низова пожежа. Після повідомлення про загоряння на місце події прибули працівники державної лісової охорони ДП «Покровський лісгосп» на мобільному пожежному модулі та тракторі. Після розвідки пожежі, особовий склад лісгоспу приступив до гасіння пожежі за допомогою ранцевих оприскувачів. Трактором лісгоспу були проведені заходи для запобігання розповсюдження пожежі на більшу ділянку.

Наступними до місця пожежі прибули сили та засоби Покровського державного пожежно-рятувального загону ДСНС України у Донецькій області та представники патрульної поліції. Представники патрульної поліції організували рух на трасі поряд з місцем пожежі. Завдяки злагодженим діям всіх служб умовну пожежу було повністю ліквідовано.

Такі навчання проводяться щороку на початку пожежонебезпечного періоду. Вони дають можливість відпрацювати алгоритм дій ряду служб та організацій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Адже в моменти справжніх пожеж важливо вчасно та правильно приймати кваліфіковані рішення.

print