[bvi]
  • Українська
  • English

Участь в урочистому відкритті пам’ятника Героям Небесної Сотні у м. Покровськ.

29.08.2023 в 21:20

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

29 серпня 2023 року голова Покровської РДА, начальник районної військової адміністрації Володимир Замотаєв взяв участь в урочистому відкритті пам’ятника Героям Небесної Сотні у м. Покровськ

29 серпня у Покровську, який вшановує подвиг учасників Революції Гідності та увічнює їх пам’ять.

На урочистий захід з нагоди відкриття меморіальної скульптури зібрались заступник начальника Донецької ОВА Вадим Філашкін, керівники Покровської МВА, Нацполіції, СБУ, військовослужбовці.

«В умовах повномасштабної війни, ми маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність за всю історію нашої держави. Воюємо заради того, аби наша країна була європейською, сильною, незалежною, і наші діти ніколи більше не знали, що таке війна. Вічна слава героям!», – зазначив заступник голови ДонОВА Вадим Філашкін.

Над монументом заввишки понад 4 метри та вагою понад 8 тонн працювали від ідеї до реалізації два місяці. Його встановили на малій батьківщині Героя Небесної Сотні Володимира Наумова. Він жив і працював у селищі Шевченко та місті Родинське неподалік Покровська.

Дві абстрактні колони із рваними ритмами, які символізують обірвані життя, утворюють між собою простір, що нагадує запалену свічку – символ пам’яті, в колонах є вкраплення, які символізують сльози. Крім того, на памятнику розміщені QR-коди, які ведуть на сайт Національного музею Революції Гідності, де всі охочі зможуть дізнатися про кожного з Героїв Небесної Сотні та переглянути фільм про майданівців.

print