[bvi]
  • Українська
  • English

Участь в історико-культурному фестивалі-реконструкції «Дике  поле. Шлях до Європи».

10.06.2019 в 8:39

«Неповторний  запах  різнотрав’я,  спекотна  степ  заповідника «Кам’яні могили» в Нікольському  районі Донецької області, поблизу  с. Назарівка  8 червня 2019 року зустріли  учасників історико-культурного фестивалю-реконструкції «Дике  поле. Шлях до Європи».

Історія України  була представлена у  таких історичних періодах: скіфська доба; княжа доба; козацька доба; доба відродження незалежності.

Для того, щоб відтворити атмосферу кожної історичної доби, були запрошені реконструктори ІХ – ХІІІ століть з історії Русі, Європи та степу, реконструктори козацької доби, козаки, воїни та ветерани антитерористичної операції, волонтери. Для участі в ярмарку народних художніх промислів  залучались майстри народних художніх промислів (ковалі, ткачі, гончарі, вишивальниці, майстри по дереву, майстри старовинних музичних інструментів та іграшок, представники інших традиційних ремесел).

Покровський  район представляв козацьку добу. Народний хор «Калинонька» Новоекономічного центру культури  та  дозвілля  виступив на сцені фестивалю з театралізованою постановкою. Делегація  з Покровського району  презентувала свій намет  з  виробами  декоративно-ужиткового мистецтва  майстрів  та учасників гуртків  художньої самодіяльності, прялкою,  цікавою  селфі-зоною. Народний  вокальний ансамбль  «Сергіяночка»  Сергіївського центру культури та дозвілля  та учасники  ансамблю пісні «Дивограй»  розважали  та надихали учасників дійства  у локації «Вуличні музики».

Програма  історичного  фестивалю  була  дуже  різноманітною. Учасникам та гостям запропонували  здійснити екскурсію від славних витязів української Русі до наших днів. Відвідувачі поринули в славне минуле Дикого поля, побачили міць сучасних воїнів, змогли придбати вироби ужиткового і декоративно-прикладного мистецтва кращих майстрів Донецької області та України, спробували страви старовинної української та козацької кухні. А ще на фестивалі  свою майстерність  продемонстрували зірки української естради гурт VRODA, колектив музею історії музичних інструментів “БарабанЗА” з міста Запоріжжя. Старовннні дитячі розваги, шоу  повітряних змій, кінне шоу, селфізони, ФАЄР-ШОУ «Лютий вогонь» – далеко неповний перелік   заходів з програми фестивалю.

Дякуємо творчим колективам за  чудову презентацію Покровського району та української культури на фестивалі-реконструкції «Дике  поле. Шлях до Європи».

print